новини детски

Начало | новини детски | За 12-а година община Ямбол организира конкурс за детски рисунки с благотворителна цел

За 12-а година община Ямбол организира конкурс за детски рисунки с благотворителна цел

Аз детето | 2019-11-23

За 12-а година община Ямбол организира конкурс за детски рисунки с благотворителна цел

За дванадесета поредна година община Ямбол организира конкурс за детски рисунки с благотворителна цел под наслов „Подай ръка – спаси живот!“, съобщиха от общинския пресцентър, цитирани от БТА. В конкурса могат да участват възпитаници на ямболските детски и учебни заведения и школите по изобразително изкуство.

Жури от ямболски художници ще оценява творбите на участниците, разделени в три възрастови групи: деца от подготвителни групи – 5 и 6-годишни, от първи клас до четвърти клас и от пети до осми клас. Една от рисунките ще илюстрира рекламните материали за традиционния коледарски празник в Ямбол. Първите десет класирани рисунки ще бъдат отпечатани като коледни картички и ще се разпространяват с благотворителна цел.

Събраните средства от коледната кампания постъпват във фонд за подпомагане на тежко болни ямболски деца и младежи. При досегашните благотворителни инициативи са събрани повече от 150 000 лева, с които са подпомогнати семействата на 45 деца, нуждаещи се от спешно лечение, посочват от общината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град