интересно

Начало | интересно | Тръгнете по следите на орела

Тръгнете по следите на орела

Аз детето | 2017-08-09

Тръгнете по следите на орела

Българското дружество за защита на птиците обявява конкурс за снимка „По следите на орела“. Намерете и фотографирайте орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда. Може да снимате с техника по ваш избор. Важно условие е да не създавате сами изображението, което снимате, а да откриете и заснемете вече готов елемент в градската среда. След като направите снимката, качете я във Фейсбук с хаштаг #posleditenaorela и #orlite. Всеки участник има право да участва с до 5 снимки.

Периодът на конкурса е до 30 септември 2017 г. Право да участват и получават награди в играта имат всички граждани, в това число деца в предучилищна и училищна възраст, след като получат съгласие на родител или попечител, в т. ч. за използването на средства за електронна комуникация за участие в играта и достъп до Фейсбук.

Предвидените от БДЗП награди са:
Бинокъл Opticron Oregon 8х32 – 1 брой;
Определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток – 1 брой;
Тениска „Нека има гори, за да има орли“ – 3 броя;
Торбичка „Нека има гори, за да има орли“ – 5 броя;
Магнит и плакат „Нека има гори, за да има орли“ – 10 броя.

Наградите ще бъдат изтеглени в началото на октомври и ще бъдат оповестени на сайта на БДЗП и на кампанията „За да има орли“. Фотоконкурсът е част от кампанията „За да има орли“, посветена на орлите в България. Кампания, която цели да ви докосне до цялото великолепие на тези птици – символ на царственост, величие и сила. И да ви разкрие, защо сме на път да ги изгубим. Бъдете съпричастни. За да има орли: в небето над нас, в горите, планините, полята, над реките... в сърцата ни.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град