Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Търсете си спокойно в интернет, вече няма да намерите нищо нередно с новата детска търсачка Kiddle

Търсете си спокойно в интернет, вече няма да намерите нищо нередно с новата детска търсачка Kiddle

Аз детето | 2019-10-18

Търсете си спокойно в интернет, вече няма да намерите нищо нередно с новата детска търсачка Kiddle

Мрежата е пълна с прекрасни и интересни неща! Забавни клипчета, интересни факти, приказки и игри! Стига да знаеш как да ги намериш, но понякога когато търсиш нещо се случва да ти излезе и друго нещо! На вас случвало ли ви се е? Няма как да не се е! Например търсите любимата си песен и се оказва, че Майли Сайръс също я е изпяла, но... по нейния си начин и с нейните си дрехи, които вие определено не искате да виждате! Още повече пък не искате родителите ви да видят какво сте намерили и да ви забранят да търсите за известно време или пък да ви следят още по-строго. Нали искате и вие и те да сте спокойни, когато ви трябва да потърсите нещо в интернет, независимо дали става въпрос за училищни работи или информация за най-новата електронна игра! Вече ще можете! Google се погрижи за вас и създаде Kiddle – специална търсачка за деца, която филтрира всяко неподходящо съдържание.

Търсачката има същите функции, само че те са адаптирани за деца. Например, вместо обичайния фон, стои космическа тема с роботи. Първите три сайта, появяващи се след търсене на каквото и да е винаги са детски в съответствие с търсенето. А останалите – по-голямата част са ориентирани за интелекта на възрастен човек, но пак са филтрирани. При това от истински редактори – хора, които ви показват подходящи резултати в момента в който търсите нещо! Пробвахме и въведохме няколко неприлични думи, които могат да бъдат написани от деца. Kiddle се прояви отлично и не ни показа нищо нередно!

Така че успокойте родителите си и им кажете, че интернет става по-безопасен с всеки изминал ден. Освен това търсачката не запазва никаква информация за компютъра ви, вашите търсения или IP адрес, както правят останалите. Тези данни се трият на всеки 24 часа! Всъщност Kiddle е още по-забавна, защото предлага и много интересни функции, които нито една друга търсачка в интернет няма, които са създадени специално за вас, но какви са те – разберете сами!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град