игри за навън

Начало | игри за навън | Сричковата топка – най-простата и забавна игра

Сричковата топка – най-простата и забавна игра

Аз детето | 2017-04-11

Сричковата топка – най-простата и забавна игра

Тя е най-универсалната играчка в света, която всички обичат. Тя е тази, която макар и изобретена много отдавна, никога не излиза от мода. Тя е тази, благодарение на която могат да се измислят безброй забавни игри, които едновременно с това са и раздвижващи и приятни. Тя е играчката на всички играчки – топката. Да, тя е царицата на всички играчки и ако не ви се вярва, просто помислете дали има човек, който не обича да играе с топка. Няма такъв, не се сещате, нали? Дори и доста от най-популярните спортове, които обичат всички възрастни по света включват топка. Благодарение на нея могат да се измислят най-различни игри: такива с много сложни правила или пък такива с много прости, а даже и без правила. Сами знаете, че няма нищо по-забавно от това да излезете навън в хубав слънчев ден и да поиграете народна топка с приятели или пък дори и само да си я подавате. Всеки помни как по-малкият му брат или сестра може да гони някоя шарена топчица с часове или пък как сте ритали мач с приятели още повече време.

Сега обаче ще ви предложим една игра, която е наистина проста, бърза и лесна. Тя е много подходяща за времето, когато сте написали домашните си и са ви останали няколко часа за игра или пък за времето, когато сте изиграли всички други игри, но искате да се позабавлявате навън още мъничко. Правилата на играта са съвсем прости, могат да се обяснят само с едно изречение така че в нея могат да се включат всички деца: от 3 до 93 години. Освен това ви гарантираме и много усмивки с нея.

Е, стига приказки, време е да ви кажем как се играе. Трябва ви естествено топка и няколко желаещи в добро настроение. Избирате един от вас, който да застане по средата, а останалите играчи застават в кръг около него на една ръка разстояние. Нали са ви показвали по физическо как се мери една ръка разстояние? Заставате един до друг като протягате максималко ръцете си и се отдалечавате на необходимото разстояние от другия, така че само върховете на пръстите му да ви докосват. След това човекът по средата трябва да си измисли дума, да каже първите няколко срички от думата и след това да подхвърли топката на произволен играч от кръга. Той пък от своя страна трябва да завърши думата докато хваща топката и не трябва да я изпуска. Ако не успее да се сети как да завърши думата правилно или изпусне топката – излиза от играта. Така се продължава докато в кръга не остане само един човек, който съответно е и победителят.

Например думата е „тигър“. Този който хвърля топката казва „ти“, а този който трябва да я хване трябва да каже „гър“ докато я хваща. Разбира се можете да опитате и с по-сложни думи, така става още по-интересно.

Това е – просто и забавно, както ви казахме!

Опитайте и още няколко забавни игри с топка:
Топка над реката
Математика с топка
Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лятоКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град