игри за навън

Начало | игри за навън | Снегът наваля и е време за игра!

Снегът наваля и е време за игра!

Аз детето | 2018-12-18

Снегът наваля и е време за игра!

Защо сте още вкъщи? Както виждаме сте си написали домашните! Някои от вас даже и са се престарали! Това естествено не е лошо, но сега е време да излезете навън и да поиграете със снега! Побързайте, защото после ще можете чак следващата зима. Обличайте топлите якета, взимайте ръкавиците, нахлупвайте шапките, помолете мама, татко или баба да ви приготвят чай и излитайте навън. Няма време! Снегът е тук сега и ви очаква за една весела игра. Затова не губете повече време. Ама как така не знаете какво ще го правите този сняг. С малко въображение има толкова много забавни игри! Ето даже ще ви предложим няколко, които да опитате и които ще ви подсетят за още интересни снежни забавления. Някои от тях са обикновени, но може би забравени, а други необичайни, но винаги забавни!

Пързаляне с шейни

Да, знаем, че това е познато на всеки, но дали вие вече изнесохте шейната. Ето, не сте! А точно сега ѝ е времето! При това знаете ли, че шейната се пързаля дори и на съвсем малко сняг... Изобщо не е нужно да ви стига до коленете, за да може шейната да върви. Дори и съвсем малко натрупало – даже и 3 сантиметра пак ще стане. Казваме ви от опит! Така че взимайте шейните и излизайте навън – няма нищо по-хубаво от това!

Кой иска да кара кънки на лед?

Зимата е страхотна, защото докато трае всичко замръзва. Да, най-вероятно възрастните хич не са доволни от хлъзгавия лед по тротоарите и нуждата от 5 ката шалове и пуловери, но пък от друга страна студът е добър. Добре е водата да замръзва, за да може да има ледена пързалка. Дори и да сте начинаещи и никога да не сте карали кънки на лед, поканете приятел за подкрепа и опитайте. Нямате си и представа колко лесно се учиш. При това в почти всяко населено място има ледена пързалка, която е отворена по цял ден и срещу малка сума, а понякога дори и без пари получаваш кънки и достатъчно време за пързаляне.

Направете си шведски зимен фенер

Става толкова красиво и е любимо на шведските деца – точно затова и се нарича така. Направете около 15-20 големи снежни топки точно преди залез слънце и ги сложете една върху друга, но все едно строите иглу или крепост. След това, когато вече е по-тъмно махнете няколко топки отгоре и поставете вътре чаени свещи на батерии. Става красиво и така приятно! Можете да се насладите на красотата с чаша чай или топъл шоколад. Прекрасно е!

Голям морски шах в снега

Защо не? Морският шах си е забавна игра и това го знае всеки от 2 до 102 години. Никой не отказва една интересна игра на морски шах. Но какво ще кажете за идеята да го направите голям и снежен? Лесно е! Просто начертайте полето в снега и готово. Още по-интересно ще бъде ако вместо кръстчета и нулички използвате пръчки и шишарки (или нещо подобно, което се намира около вас). Правилата пък ги знаете много добре, така че няма да ви ги казваме!

Направете си снежен вулкан, който дори изригва

Какво по-интересно от това! Може би не сте и подозирали, но със снега стават чудеснички експерименти. Вулкан, който дори изригва е един забавен пример! Как да го направите ще прочетете като кликнете точно тук!

Още няколко бързи и забавни идеи:

  • Битка със снежни топки – класическа идея, която всеки обича – няма какво повече да кажем.
  • Стъпки на животни – интересно е да се опитате да имитирате различните стъпки, които животните биха оставили в снега. Кучета, пингвини, мечки и други и след това да сравните кой се е справил по-добре.
  • Снежен лабиринт – начертайте снежен лабиринт от който приятелите ви трябва да се измъкнат. Супер забавление!
  • Играйте на гоненица със замръзване – знаете правилата, а какъв по-тематичен ден от снежния...

Снимки: Az-deteto.bg и pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град