сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Със стари пастели става най-красивото есенно дърво

Със стари пастели става най-красивото есенно дърво

Аз детето | 2022-10-07

Със стари пастели става най-красивото есенно дърво

Няма да ви повтаряме и тази година колко красиви могат да бъдат дърветата през есента – това вече си го знаете. Шарените листа, които ги украсяват са като истинска есенна премяна, феерия от цветове. Вместо това обаче ще ви кажем как можете по един наистина много интересен и оригинален начин да си направите и вие красиво есенно дърво. То ще стане точно като тези навън, истинска жива и цветна картина, която през студените ветровити дни и ли пък тези пълни с домашни да ви дава сили и да ви напомня, че есента е прекрасен сезон със своите положителни черти и недостатъци. Преди да започнем обаче имаме един въпрос към вас: имате ли стари пастели? Това е чудесно, защото те са в основата на нашата красива картина.

Ето и какво друго ще ви трябва:

  • лист хартия
  • водни боички
  • сешоар – да, правилно прочетохте – онова нещо с което си сушиш косата
  • някакъв стар вестник или парцал

Чудите ли се вече каква магия, какво щуро нещо ще става тук? Ей сега бързичко ще разберете и много ще ви хареса! Първо обаче оцветете листа хартия целия с някакъв фон. Според нас, за да е по-свежа и истинска картината най-добър е светлосиният фон. Така че това и направихме – оцветихме с четка и водна боичка целия лист в синьо и го оставихме да изсъхне много добре. Вие естествено можете да изберете и друг цвят ако решите.

После на твърда повърхност постелете стар вестник или парцал, за да не изцапате, защото сега вече купонът започва. Натрошете всички пастели на колкото се може по-малки части. Ако можете даже ги рендосайте „но много внимателно“ или ги поставете в кърпа и ги счукайте с нещо. Разбира се ако изберете някои от вторите варианти – много внимавайте. Но помнете, че и с начупване също си става красиво. После наредете пастелите върху оцветения лист хартия, така че да получите дърво, а именно. С натрошен кафяв пастел направете ствола и малко клони. Просто ги подредете по подходящия начин – лесно е. Ако пък нямате такъв можете също да го нарисувате с кафява водна боичка и да оставите да изсъхне. Останалите шарени пастели разпределете отгоре за корона на дървото. Като помнете, че колкото по-шарено са разпределени, толкова по-красиво ще е есенното дърво.

Накрая и най-интересната част – включете сешоара и внимателно от не много близо духайте с него върху листа с най-топлата струя. Ще видите как пастелите лека по лека започват да се разтапят. Когато са достатъчно разтопени и няма опасност да бъдат разпилени, можете да приближите сешоара и да продължите до пълното им разтопяване върху листа. След това просто оставяте да изсъхнат и сте готови.

Колко красиво се получи! И се обзалагаме, че нито един художник не рисува в стил „сешоарни пастели“ – освен вие!

С пастели можете да се забавлявате и още:
Тайната на цветните пастели
Вълшебните пастели
Има пастели, няма пастели...
Превърнете старите пастели в космически



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град