сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Станете истински творец: направете уникална подводна картина от тесто

Станете истински творец: направете уникална подводна картина от тесто

Аз детето | 2022-09-16

Станете истински творец: направете уникална подводна картина от тесто

Картина от тесто ли? Да, точно така! Картини не стават само с боички, можете да направите такава и от тесто. Ще бъде красива, интересна, оригинална! Можете да я подарите на учителя си, на мама или пък да украсите стаята си. Все пак кое дете може да се похвали, че има картина така красива, която е направило само? Вие ще сте от малкото! Освен това работата с тестото за моделиране развива и тренира фината моторика на ръцете на детето, влияе положително на емоционалното му състояние.

За красивата картина ще ви трябват:

  • тесто за моделиране с различни цветове;
  • рамка без стъкло;
  • дъска за моделиране;
  • ножче за моделиране
  • крафт очички;
  • декоративни пайети;
  • моментно лепило;
  • синя хартия.

Ако не намерите такова тесто, можете да го замените с пластилин, пак ще стане супер!

Ето и как да я изработите:

Взимаме яркозелено тесто (или друг цвят какъвто искате) за първата риба. Общо ще има 3 с различни цветове. Правите топка, а нея слагате между ръцете си и притискате. След което леко притискаме заоблената част към твърда повърхност, за да стане по-плоска. С помощта на ножчето правим долната перка за рибата.

За горната перка вземете малко парче яркозелено тесто и го оформете на триъгълник. Направете 2 такива перки и ги прикрепете към тялото на рибата. След това извайваме опашката. Взимаме малко парче тесто и го навиваме като наденица. От тази наденица оформяме тестото под формата на полумесец и малко го сплескваме. Прикрепете опашката към рибата.

Залепваме окото на нашата риба и използваме ножчето, за да направим уста и люспи близо до окото. След това започваме да правим люспи с помощта на пайети. Вмъкваме ги вертикално до средата. Правим ги до опашката на рибата. Така правите още 2 риби от други цветове.

Рибите са готови, оставяме ги да изсъхнат. И нека започнем да украсяваме подводния свят.

Направете малки камъни, водорасли и каквото друго решите от останалите цветове, за по-страхотен ефект можете и да ги смесите и да видите какво ще се получи. След като всичко изсъхне, събираме нашата картина. Започваме с камъните. Залепете ги върху синя хартия или най-добре картон, който предварително пък сте залепили за рамката без стъкло.

После подредете картината както ви харесва, но най-подходящо е камъните, водораслите, накрая и рибите. А ако ви е останало синьо тесто или пластилин можете да направите и малки топчици и да ги сложите пред рибите. Така ще станат още по-живи, все едно изпускат въздух.

Оставяте всичко да изсъхне за 3 часа и... истинско произведение на изкуството!

По идея на Таня Климова (tanyaklimovastudio)

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град