зоокът

Начало | зоокът | Разкриха защо кучетата навеждат засрамено глави

Разкриха защо кучетата навеждат засрамено глави

Аз детето | 2017-04-19

Разкриха защо кучетата навеждат засрамено глави

Кучетата навеждат глава след пакост не защото се срамуват, а защото искат да покажат подчинение, твърди биологът Нейтън Лентс, цитиран от dariknews.bg По думите му това поведение кучетата са наследили от вълците. Кучетата се държат така, защото болезнено изживяват пренебрежението и изолацията, твърди Нейтън Лентс от колежа „Джон Джей“ в Ню Йорк. Навеждайки глава и прибирайки опашката си между краката, те признават, че са се провинили, и че човекът е по-силен от тях.

Това поведение надхвърля отношенията човек-куче и е показателно за самото естество на общуването. Макар движението да изглежда обичайно, то е много сложно. То е наследено и кучетата го проявяват след всяко действие, за което ги наказват. Доминантните кучета обаче не се извиняват. Правят го само тези с нисък ранг.

Младите вълци се извиняват, когато започнат да се учат да живеят със свои събратя. Ако вълче ухапе друго по-силно по време на игра, го изолират и то трябва да прояви смирение, за да го приемат отново. При хората сигналът за извинение не е толкова израз на подчинение, а на връзка. Затова ние стискаме ръцете си, след като решим някакъв спор.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град