фокуси

Начало | фокуси | Познай монетата – фокус за истински вълшебници

Познай монетата – фокус за истински вълшебници

Аз детето | 2017-08-09

Познай монетата – фокус за истински вълшебници

Знаете ли, че повечето известни фокусници като малки са били самотни и срамежливи и са започнали да практикуват магията, за да излязат от този самотен живот. Чрез нея те са искали да впечатлят децата и да си намерят нови приятели.
Те са научили да представят прости фокуси, защото това е един чудесен начин да се изгради самочувствие и наистина се успели. Сега ще ви представим един от най-простите фокуси, които всички те са научили пръв, но който именно е пречупил техният срамежлив живот и ги е направил това, което са днес. Опитайте този фокус ще удиви и вашите приятели и познати.

За него са ви необходими само шест стотинки с различна стойност – например – 1, 5, 10, 20, 2... След като си ги набавите всичко зависи от вас. Представете си, че чрез този фокус ще можете да прочетете нечий ум и ще отгатнете коя стотинка човекът държи в шепата си. Уау, това е страхотно!

Ето и как ще стане. Сложете всички стотинки на масата и се обърнете с гръб към нея и кажете на вашия зрител да си избере една от стотинките.  Кажи му да обърнете специално внимание на стойността на монетата и да мисли само за нея.
След 2-3 минути му кажете да върне обратно монетата при на масата при другите.

Обърнете се отново към масата. Вземете всяка монета, разгледайте внимателно, като че се опитвате магически да определите коя от тях си е взел зрителят. Това не е само за заблуда, точно тук е и тайната на фокуса. Докато разглеждате монетите се опитайте да усетите, коя е по-топла от другите. Ще има забележима разлика между тази, която е била държана наскоро и тези, които не са били пипани. Този, която се усеща най-топла е и тази, която зрителят е избрал.
Когато разберете коя е монетата, обърнете специално внимание на стойността. След това сложете ръката си на челото си, затворете очи, като че стойността ви идва магически в ума. Кажете нещо от рода на "Аз виждам, че това е монета от 5 стотинки. (или каквото е стойността на избраната).
След това кажете: "Това ли е вашата монета?", като държите монетата и я показвате пред изуменото лице на зрителя ви.

Снимка: freeimages.com
 



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 10.08.2017

Много готин и хитър фокус. Ще опитам!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град