фокуси

Начало | фокуси | Висящото яйце – още един супер трик с яйце и сол

Висящото яйце – още един супер трик с яйце и сол

Аз детето | 2017-07-07

Висящото яйце – още един супер трик с яйце и сол

Не знаем дали известните фокусници знаят за това, но ние открихме, че с яйце и сол могат да се правят много интересни, изненадващи и впечатляващи фокуси. Освен че правят храната ни вкусна оказва се, че тези два продукта са си на практика почти вълшебни. За този фокус не ви трябват никакви способности, нито подготовка. Той на практика си се прави от само себе си. От вас просто се изисква едно движение с ръка и да има на кого да го покажете. Имате ли вече? Нека тогава ви кажем как се прави!

Трябват ви буркан, вода, сол, ама много сол и едно сурово яйце. Най-хубавото е, че можете да направите фокуса направо пред приятелите си и никой няма да се усети за тайната, освен ако не е прочел това или не е много, ама много умен. Така че готови за магия...

Първо обяснете, че само с едно просто заклинание, като „яйцекус плаватус“... Знаете ли, защо пък не обясните, че сте овладели едно от заклинанията от света на Хари Потър. И когато някой ви каже, че това е невъзможно вие просто му покажете. Така че нека заклинанието да бъде „Уингардиум Левиоза“. Това е заклинание за левитация. Хари, Рон и Хърмаяни го правят с магически пръчки, ама вие сте толкова добри, че можете и без и при това не с перо, а с цяло яйце.

Нека сега продължим и със самия фокус. Сипете вода до половината на буркана, а след това и много сол. Поне половин чаена чаша. След това спуснете яйцето. Тук е моментът да започнете да повтаряте Уингардиум Левиоза и да движите ръката си над буркана, а с другата да сипете още вода, така че да се напълни почти догоре. Ама не виждате ли, вие вече правите магия. Погледнете – яйцето нито потъва, нито плава, а е някак си по средата. Това си е истинско вълшебство!

Е, не съвсем, но тайната ще знаете само вие и няколко ваши доверени хора: цялата работа се състои в това, че яйцето е по-леко от солената вода и по-тежко от чистата и затова плува по средата, където има баланс!

Колко лесен и интересен фокус!



Коментари
1 коментар

sevjan saliev, 1 г.,

Публикувано на 20.11.2017

kak se ptavi tozi fokuskak se kazvate

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град