фокуси

Начало | фокуси | Ти си истински магьосник: можеш да познаеш стойността на монетата само като я помиришеш

Ти си истински магьосник: можеш да познаеш стойността на монетата само като я помиришеш

Аз детето | 2017-06-08

Ти си истински магьосник: можеш да познаеш стойността на монетата само като я помиришеш

Сигурни сме, че не знаехте това, но можете лесно да го разберете с един съвсем прост фокус, който ще учуди не само приятелите ви, но и самите вас. Знаете ли как миришат монетите? А знаете ли, че в зависимост от това дали са 5, 10 или 50 стотинки миришат различно? Спокойно, никой не го знае, просто защото това не е вярно. Но пък от друга страна както знаете в света на фокусите всичко е възможно, така че и вие можете да познаете монетата по миризмата или поне това ще докажете на вашите приятели, когато им покажете фокуса. Без повече увъртания, готови ли сте за този супер лесен и супер готин фокус!

За него ще ви трябват пластмасова чиния (задължително трябва да е такава) иначе няма да се получи и три монети с различна стойност. Но естествено трябва да са еднакви по размер, иначе няма да се получи никакъв ефект. Знаете ли кое е най-хубавото на този фокус – за него дори нямате нужда от практика, можете ей сега веднага след като разберете как става да го покажете на някой. И така... Седнете един срещу друг и поставете чинията и монетите между вас. След това вие трябва или да затворите очите си, или да ги завържете и да обясните на зрителя си, че трябва да вземе произволна монета от паничката, да види нейната стойност и да я задържи за малко в ръката си. Точно тук е и уловката! Хитрувайте! Задайте на приятеля си различни въпроси или пък му говорете нещо магическо, за да го разсеете. Целта е да задържи монетата по-дълго. След това му кажете да я върне в паничката, а вие отворете очи.

Сега настъпва и моментът на истината или по-точно на магическото ви обоняние. Вземайте монетите една по една и ги подушвайте, но също така леко съвсем леко и незабележимо ги докосвайте и до горната си устна. Необходими са само секунди. Монетата, която е била в ръката на зрителя ще познаеш по това, че тя е най-топла. След това просто ще му разкриеш коя е избрал! Страхотно, нали?

Знаете ли, че зад този фокус има дори и доза наука. Монетата, която е била в зрителя е поела топлина от ръката му. Пластмасата е лош проводник на топлина и затова при връщането ѝ в паничката, монетата не е изстинала, а устните на човека са особено чувствителни към температурата. Нали майките често проверяват дали децата им имат температура като ги докосват с устни по челото.

С монети можете да направите и още интересни неща:
Книгата, от която падат монети
Раз, два, три монетке изчезни!
Движещата се монета



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град