фокуси

Начало | фокуси | Послушното копче

Послушното копче

Аз детето | 2015-12-30

Послушното копче

Ето един интересен и необичаен фокус. Необичаен е с това, че от вас се иска само да бъдете добър артист. Не трябва абсолютно никаква подготовка, всичко зависи от природата. Единственото, което трябва да осигурите вие са материалите: чаша, пластмасово копче и газирана вода.
Дори няма нужда да го репетирате. Представяте ли си? Този фокус е мечтата на всеки магьосник.

Застанете пред публиката си и налейте газирана вода до половината на чашата. След това пуснете вътре копчето, то ще потъне и ще отиде на дъното. И ето тук идва невероятният фокус. Първо покажете на публиката, че това е обикновена чаша с обикновена вода, но обикновеното копче е много послушно и винаги прави каквото му кажете. След това поставете чашата на удобна маса и сложете ръката си отгоре, но без да докосвате чашата и кажете: „Копче, ела при мен!“. Всички ще видят как копчето бавно, но послушно отива нагоре. След като стигне до повърхността му кажете „Копче, потъни!“ и то послушно ще тръгне към дъното.
Е, това е целият фокус...

Всичко се състои в това, че когато копчето потъне, мехурчетата пълни с въздух го наобикалят и го издигат на повърхността. А когато се спукат, то пак потъва. Това движение – нагоре и надолу – продължава толкова дълго, колкото дълго се освобождава въглероден диоксид, с който е газирана водата. За този фокус е важно само да изчислите колко време е необходимо да се изчака, преди да кажете на копчето да отиде „нагоре“ или „надолу“.

Картинка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град