фокуси

Начало | фокуси | Чашата минава през маса – невероятен фокус

Чашата минава през маса – невероятен фокус

Аз детето | 2016-02-01

Чашата минава през маса – невероятен фокус

Всеки фокусник знае, че идва време, когато трябва да научи нещо по-различно освен традиционните номера с карти и оптични илюзии. Понякога е време да се добави нещо атрактивно и необичайно. Точно такъв ще е фокусът, който ще ви представим сега. Може да изглежда сложен, но всъщност не е чак толкова. С правилното време за подготовка и ако следвате точно стъпките, ще го овладеете до съвършенство и с малко ловкост, разбира се! Този фокус е от типа „заблуда“, а за почти всеки фокус от този тип трябва ловкост. А какъв точно е фокусът ли? Представете си, че ще можете да накарате една чаша да мине през най-обикновена маса. Много е чудно, но и лесно, просто опитайте!

Ще ви трябват:

  • чаша
  • хартия, смачкана на топка
  • лист хартия
  • ножица

Единственото, което трябва да направите, преди да покажете фокуса пред публика, е да изрежете част от хартията така, че да се получи голям квадрат. След това се уверете, че хартията ще покрива цялата чаша. После обгърнете хартията с чашата така, че хартията да приеме формата на чашата и да остане така и без нея. Другият лист хартия сгънете на топче. И сега идва и самия фокус, препоръчваме да го упражните няколко пъти, преди да го представите.

За представянето на фокуса правите следното: поставяте хартиеното топче на обикновена маса и обяснявате, че то е там, за да се уверят хората, че масата е твърда, най-обикновена и няма никакви дупки или трикове в нея. След това слагате чашата върху топчето с гърлото надолу така, че да го захлупи. След това слагате и хартията, която вече има формата на чаша и тук идва най-важният момент. Взимате чашата и хартията заедно, така че да покажете, че топчето още си е на масата, но всъщност целта ви е друга. Трябва много бързо само с едно вдигане и незабележимо, да пуснете чашата върху коленете си, които са под масата, а хартията да остане във формата на чашата. След това внимателно я връщате върху топчето и натискате. Ако сте ловки и бързи никой няма да разбере, че там няма чаша и ще изглежда така, все едно тя пропада. Това е всичко!

Успех и сме сигурни, че ще шашнете всички!

Вижте още:
Плаващата чаша – интересен фокус за напреднали магьосници
Изчезващата чаша



Коментари
1 коментар

lora ivanova, 17 г.,

Публикувано на 20.03.2016

az nishto ne razbrah

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град