приказки от деца

Начало | приказки от деца | По следите на един изчезнал диамант

По следите на един изчезнал диамант

Арзу Аднан | 2014-02-20

Здравейте. Аз се казвам Унки Марлюнки! Надявам се вече да ме познавате. Запознахме се, когато спасих котката на моята съседка! Няма значение, сега ще ви разкажа нова история!
Една сутрин нямаше нищо за ядене вкъщи! Реших да отида до хранителния магазин. Там видях собственика на музея. Той ми каза, че някой е откраднал диаманта на откриването на музея вчера и ме помоли да му помогна! Аз отидох до музея за отпечатъци! Имаше отпечатъци от обувките на крадеца, колан и ръкавици! Взех данни от всичко това. Почнах да разследвам всичко.

След два дни взех да чета вестника и там имаше новина, че има трима избягали от затвора бандити. Също така пишеше, че има и награда за този, който ги намери – 100 лева! Аз отидох до полицията:
– Добър ден.
– Добър ден! С какво можем да ви помогнем?
– Може ли да ми дадете информация за 3-мата изчезнали бандити?
– Да, разбира се! Единият се казва Точко Селкюрди, вторият Таратонко Любенски и третият Клод Рикенди, всички са от малкото селце. Казват, че са откраднали най-скъпоценния диамант от новия музей вчера на откриването! Ето ви снимки на 3-мата!
– Аз разбрах същото. За това идвам за информация. Благодаря ви! Когато ги открия... Ще ви се обадя.
На следващия ден започнах работа! Обикалях целия град, както и всички други! Не ги открих. Мислех, че това е краят! Но видях един много познат човек в музея. Отидох при него и го попитах:
– Как се казваш?
– Защо питаш...?
– Питам. Ще кажеш или не?
– Точко Селкюрди... Приятно ми е!
– Пипнах ли те!
– Моля?
Аз го хванах. Той имаше дълго яке, аз му го свалих! И какво да видиш? Вътре имаше двама човека. Извадих снимките от якето ми и само Точко Селкюрди и Клод Рикенди бяха от бандитите! Обадих се на полицията, те дойдоха и ми дадоха половината пари, тоест 50 лева. Аз казах, че няма нужда, защото това ми е работата. Аз тръгнах, а те ми пъхнаха тайно парите в джоба, за да не се заяждам. Само се засмях. Разбира се, аз продължих да търся следващия. Беше вечер, а аз бях уморен. Отидох си вкъщи. Сънувах, че откривам Таратонко Любенски на един бар в град Силофан. На сутринтра аз веднага се облякох и тръгнах да пътувам към Силофан. Но за нещастие заваля сняг. Автобусът заседна. Стояхме на едно място около 3 дни. След това тръгнахме. Аз стигнах до Силофан и разпитвах всички къде е барът Аудол и те ме упътиха. Там наистина видях Таратонко Любенски. Хванах го и се обадих пак на полицията. С него хванахме автобуса към малкото селце и отидохме до полицията. Те ми изплатиха останалите 50 лева и за подарък ми подариха триетажна къща, в която имаше на 1 етаж 5 стаи, която е в селцето, но на мен не ми трябваше тази къща. Замислих се и реших да я дам на бездомните, защото все пак и те са хора. Тя можеше да побере 15 души, но можеше някой да приюти друг. Аз реших да им помогна, дадох на всички ключ за къщата. Те се зарадваха много и ми благодариха. Така и мен ме запомни цялото селце и ме писаха във вестника. Седмицата мина успешно и аз си останах старият детектив Унки Марлюнки!

Участва в конкурса "Като Унки Марлюнки"



Коментари
9 коментара

? , ,

Публикувано на 21.02.2014

Ами, Арзу, не зная на колко си години, но на мен лично историята ти не ми хареса. Пълно е с !, действието се развива много бързо и... безинтересна ми беше. Вземи прочети някоя криминална книга или гледай криминале! Просто съвет.

Петя , ,

Публикувано на 21.02.2014

До ?: Не мисля, че може действието да се развие бавно. До колкото си спомням условието беше разказът да е една печатна страница. До Арзу: Щом полицията има толкова информация за тях, а дори и снимка би трябвало да хванат престъпниците преди Унки.

Петя , ,

Публикувано на 21.02.2014

Адашке, условието е да не е по-малко от една печатна страница, а иначе съм съгласна с теб за останалото и ? също е прав.

Линзи - Бел , * г.,

Публикувано на 21.02.2014

Идеята за този конкутс е чудесна - интересна и забавна. Книгата изглежда приятна за четене, сигурно ще се стори увлекателно четиво за дечурлигите. Та, сега, към приказката на Арзу - браво, постарала си се, ноне е измислено добре - пълно е с неточности и не те грабва. Аз съм любителка на криминалните книги и много обичам главния герой да изпада във всякакви объркващи ситуации, да размишлявам с него... Все пак браво.

Йоана Гълъбова , ,

Публикувано на 23.02.2014

Арзу мен лично историята ти ми харесва много . Аз мисля ,че историята ти е подробна ,обмислена и интересна. Браво !Личи, че си се старала!

Еси , ,

Публикувано на 28.02.2014

Даже си е много хубава! Браво! Пожелавам ти да спечелиш,защото го заслужаваш! Мога само да кажа едно голямо БРАВО!

Диди , ,

Публикувано на 03.03.2014

На мен не ми харесва - не е увлекателно, не те грабва и не е добре обмислено. Той го пита как се казва и крадецът си казва името- не е логично! Трябва да се постараеш повече!

Диди Стоянова, ,

Публикувано на 05.03.2014

По-предния коментар не е писан от мен, а от моя адашка, но съм съгласна с нея. Все пак браво, Арзу! :)

Арзу , ,

Публикувано на 04.04.2014

Вижте...Аз съм се старала колкото мога,на мен ми харесва,а вие си мислете каквото искате!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град