приказки от деца

Начало | приказки от деца | Лили – откривателката на домашни любимци

Лили – откривателката на домашни любимци

Йоана Гълъбова | 2014-02-11

Лили – откривателката на домашни любимци

В едно малко градче на име Катрин, живееше едно момиче на име Лили. То имаше малко странно семейство. Майка ѝ работеше като цветарка. Защо майката е странна ли? Защото тя изяждаше цветята вместо да ги продава. Бащата работеше като монтьор. Странното у него беше, че той поправяше някаква кола и на другият ден тя идваше развалена отново. Имаха си една съседка на име баба Цонка. Тя имаше едно кученце, което наистина много обичаше. Също така съседката винаги ходеше на високи токчета и с къса рокля. Питате се защо още не съм ви разказала за Лили ли? Е, сега ще ви разкажа.
Лили беше на 9 години и учеше в 3-ти клас, но мразеше училището. Винаги си пишеше домашните в гората, за да може след като свърши направо да си играе с приятелите си.

Един ден кучето на баба Цонка се загуби. Лили беше забравила своя сандвич в раницата си. Кучето мина покрай раницата и естествено се мушна в нея. Лили не забеляза нищо. Когато Лили мина покрай къщата на баба Цонка кучето изскочи от раницата и бабата се провикна:
– Момичето откри моя домашен любимец , тя е истински детектив!
Така нашата героиня без да иска се превърна в истински детектив. От тук нататък тя стана детективът на града! И я очакваха още много случки и мистерии за разгадаване.

Снимка: sxc.hu

Участва в конкурса "Като Унки Марюлнки"

Вижте още:
Моят първи домашен любимец
Кой домашен любимец ти подхожда най-много? – тест за момичета и момчета
Как да се сприятелим с домашния си любимец?
 



Коментари
4 коментара

йони , ,

Публикувано на 11.02.2014

Сгрешили сте името ми аз съм Йоана Гълъбова а НЕ Христо Гълъбов

От редакцията: Съжаляваме за грешката. Поправена е.

???????????? ????????????, ????? г.,

Публикувано на 13.03.2014

TOVA LILI PONE HILQDA PUTI SI GO PISALA AZ IMAM CHUVSTVOTO CHE SI SE UPRAJNQVALA DA PISHESH LILI OT KOLKOTO DA Q IZPOLZVASH V TEKSTA

Йоана Гълъбова , 9 год г.,

Публикувано на 14.03.2014

Ти имаш такова чувство ли ? Ами честно да ти кажа изобщо , ама изобщо не ме интересува какво ще кажеш ти или някой друг ! Мен историята ми си ми харесва ! А само това е важно ! А и я опитай ти да напишеш история да видиш какво е ! И можеше с коментара си да си малко по-мила ! И не съм го писала 1000 пъти , а 5 пъти !

sevi , 11 г.,

Публикувано на 18.03.2014

Йоана Гълъбова tekstat ti e Prekrase stavash za poet ne se ubijday na horskite dumi

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град