приказки от деца

Начало | приказки от деца | Най-скъпият коледен подарък

Най-скъпият коледен подарък

Денислава Спасова | 2013-12-21

Най-скъпият коледен подарък

Имало едно време едно момче на име Теди. Когато Коледа наближила, той написал писмо до добрия старец. Баща му отишъл да го пусне в пощата. След няколко дни писмото пристигнало на Северния полюс. Един ден преди празника, Дядо Коледа започнал да чете писмата си от всички деца. В писмото на Теди пишело:

"Скъпи Дядо Коледа, за празника искам две неща: за мен колело, а за цялото семейство искам здраве и любов!"

Дядо Коледа се учудил, как така той иска само едно колело? Речено-сторено. Коледната сутрин настъпила. Старецът повикал своите джуджета и ги помолил да му стегнат шейната. Те се заловили за работа. За жалост еленът Рудолф бил тежко болен, а пък и шейната му била счупена. Едното от джуджетата се обадило на северния ветеринар, а друго – на северния автомонтъор. Дядо Коледа се ядосал и започнал да крещи по джуджетата. Ветеринарят и монтъорът дошли. Лекарят се заел с Рудолф, а монтъорът – с шейната. След малко всичко било готово. Оказало се, че на Рудолф му се бил забил трън в лапата. Джуджетата стегнали шейната. Дядо Коледа тръгнал на път. Минал през хиляди и хиляди къщи. И най-накрая стигнал къщата на Теди. Той скочил от шейната и влязъл там. Обаче Теди не бил заспал и го видял. Момчето го почерпило с топло мляко и бисквити. Дядо Коледа не отказал - взел си една бисквитка. След това добрият старец попитал:
– Защо не спиш мъниче?
– Не мога да заспя, исках да те видя! – казал Теди.
– Е, сега ме видя. Хайде бързо в леглото, за да може утре да станеш рано и да си играеш с подаръците си! – отговорил Дядо Коледа.
Теди веднага изтичал в леглото си и заспал. Дядо Коледа оставил подаръците и си отишъл. На сутринта малкото момче се събудило и отишло при подаръците. Отворил ги и започнал да си играе с тях. Дядо Коледа бил щастлив от това, че зарадвал всички деца по света!

Участва в конкурса "Моето желание към Дядо Коледа"



Коментари
3 коментара

Кисинка Благоева, 23 г.,

Публикувано на 25.12.2013

Историята е хубава.Това дете ме учуди браво продължавай с този дух!!!

Мартин Алексиев, ,

Публикувано на 25.12.2013

много добре е написано.БРАВО!!!

Рени Иванова, ,

Публикувано на 25.12.2013

Браво на това дете!Явно много се е старало докато е мислило това СТРАХОТНО Е!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град