Vip интервю

Начало | Vip интервю | Писателката Маги Благоева разказва за новата си книжка и за това как трябва да следваме желанията си

Писателката Маги Благоева разказва за новата си книжка и за това как трябва да следваме желанията си

Аз детето | 2012-06-28

Писателката Маги Благоева разказва  за новата си книжка и за това как трябва да следваме желанията си

Познаваме Маги Благоева като автор на детската книжка „Мими и Макс“. Тя е млада, обича децата и обича да чете. Маги Благоева е Посланик на детското четене 2012 в кампанията на Az-deteto.bg „Забавното лятно четене“. Още за децата и книгите Маги разказва в това интервю за читателите на Az-deteto.bg.

Разкажи ни за новата си книжка?

Новата, втората ми книжка, е не толкова за вълшебства и приключения, а по-скоро за реалността, тук и сега. Мисля, че е много хубаво човек да си фантазира, да си въобразява, а също така да прави пакости, приключения, но е важно и да си тук и сега, да си осъзнат, което е трудно... Опитвам се с нея да ви поканя да се замислим защо сме тук и каква е нашата роля.

В „Мими и Макс“ това е леко загатнато с това, че всеки от тях си има по нещо специално, нещо, което само той може да си прави и което го прави уникален. Аз наистина вярвам, че всеки човек има такова нещо и че то се усеща най-много като дете. Ако се развие, тогава човек през целия си живот ще бъде щастлив. То може да е да танцуваш, да рисуваш, не е задължително да е нещо сериозно, като това, което правят мама и татко. Може да правиш с малки мъниста герданчета, може да е всяко друго нещо, което ти е приятно!

Моето основно послание за децата е да си вярвате и да следвате желанията си! Каквото чувствате със сърцето си – това да правите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град