важните неща

Начало | важните неща | Обичам да ходя на училище, защото там е забавно

Обичам да ходя на училище, защото там е забавно

Есра Неждетова | 2014-10-08

Обичам да ходя на училище, защото там е забавно

Обичам да ходя на училище, защото там е забавно. Правим щуротии, снимаме се и се веселим. Много харесваме нашата класна. Тя е фен на футбола. Даже ходим заедно на мачове. Ако нямаме работа в час на класа си говорим за футбола. Веднъж се връщахме от екскурзия. И точно на този ден беше последния мач за купата. Оставиха ни пред училище и там половината деца заедно с класната направо отидоха на мача. Също така много харесваме учителката по Човекът и природата. Когато си свършим работата, напишем плановете и научим урока – ние започваме да си говорим. Тя ни обяснява много неща свързани с природата, животните, болестите, хората и много други. Много обичам, когато учителката по английски език ни даде за домашно – „Project“ . Тя ни казва една тема,да речем "Моята стая". Ние рисуваме, чертаем, пишем, режем, лепим ии най-вече се забавляваме. Просто обичам да творя! :)) Когато дойде следващия час по английски си показваме проектите и четем това, което сме написали. На края госпожата ни пише оценки.

Веднъж една костенурка беше родила много малки костенурки на двора на училището. И всички деца си търсеха костенурки. Намираха си и ги прибираха у тях. Едно момче от нашия клас също си беше намерил. Ние също искахме, затова голямото междучасие излязохме да търсим. Търсихме под камъните, под листата на тревата – никъде нямаше. Бяхме близо до едно дърво и търсихме. Дървото имаше дупка. Едно момче гледаше в дупката. Ние го попитахме " Защо гледаш там? " А той каза - " Търся си костенурка. Може да са влезли вътре в дървото."И ние всички се спукахме от смях. Така или иначе не си намерих костенурка, но въпреки това беше забавно! :))

Всяка година нашето училище прави изложба за животните. Децата си носят домашните любимци. И едно момиче от четвърти клас (вече пети) донесе змия. Змията беше без зъби. На домашните змии им махали зъбите, за да не хапят. Тя беше сложена в аквариум и имаше камък върху капака, за да не избяга. Но не знам как змията успяла да избяга. Явно някое дете е бутнало камъка без да иска - не знам. И змията е тръгнала срещу пиленцата. Една госпожа опитала да я хване, но не успяла. Змията тръгнали на горе по стената. Гонили са я известно време и са успели да я хванат. А ние по това време бяхме в час. Като чухме какво е станало, всички хукнахме при животните. Естествено с разрешение на госпожата. Като отидохме всичко беше приключило. Змията си беше в клетката. Но иначе беше забавен ден! :))



Коментари
2 коментара

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 25.10.2014

Много ми хареса, особено това, че може да си донесете домашните любимци в училище. Супер! Браво!

Еси , ,

Публикувано на 30.10.2014

Много ти благодаря! :))

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град