зоокът

Начало | зоокът | Необикновени животни, които доказват, че не само хората могат да бъдат супергерои

Необикновени животни, които доказват, че не само хората могат да бъдат супергерои

Мирела Любенова | 2017-03-16

Необикновени животни, които доказват, че не само хората могат да бъдат супергерои

Във всеки един момент от човешката история, когато хората сметнат, че вече са научили всичко за нашите приятели животните, става нещо странно, но в никакъв случай не чак толкова изненадващо. Оказва се, че всъщност знаем много малко и те могат да ни удивляват с неща, които не сме и подозирали. Вярвате ли например, че животните и то съвсем не без да искат, а напълно съзнателно могат да спасяват човешки животи... Тук дори не говорим само за вашия домашен любимец, а за истински диви животни и необичайни домашни любимци. Всъщност независимо дали вярвате или не, няма как да не споделим с вас тези най-невероятни и вдъхновяващи истории за животни, които доказват, че всяко същество на този свят може да бъде герой и да направи света по-добър, стига просто да иска и да следва сърцето си!

Делфините спасители

Американецът Тод Ендърс е само на 24 години, когато се изправя пред реалната опасност да изчезне от света. Тод обича да кара сърф още от малък, но никога не е предполагал, че ще му се случи точно това. Един ден плувайки със сърфа си както винаги, в открито море го пресреща акула, която се опитва да го нападне и да го ухапе за ръката. А сами знаете, че едно ухапване от акула е доста страшно. Докато Тод си мисли, че това може да е краят му, става нещо наистина необикновено. Цяло стадо делфини доплуват на помощ, правят кръг около сърфиста, така че акулата да не може да го достигне. С тази делфинска охрана Тод успява да стигне до брега и да се измъкне само с уплаха и една удивителна история за делфините спасители!

Слонът Нингнонг

През 2004 година 8-годишната Амбър Мейсън е на почивка с родителите си в Пукет, Тайланд. На местния плаж момичето се запознава с атракцията за туристите – слон на име Нингнонг. Всеки ден от почивката малката Амбър посещава слона, докато един ден не става нещо... Не чак толкова опасно, но пък за малко слонче и дете си е нещо страшно. Огромна вълна връхлита брега... и какво мислите се случва... Слонът отива при момичето и веднага я кара да се качи на гърба му. въпреки че водата стига почти до главата на Нингнонг той успява да спаси Амбър. Макар реално всъщност вълната да не е била чак толкова голяма и да няма нито една жертва от всички хора намиращи се на плажа, майката на Амбър все още си спомня с благодарност невероятната случка и не може да си обясни как така Нингнонг е решил да постъпи така.

Горилата Джъмбо

Горилите са известни като едни от най-опасните и агресивни животни и въпреки това се оказва, че са способни на нечувани геройства. Доказателство за това е случка от Германия. В най-големият германски зоопарк 5-годишният Стивън се навежда прекалено много над клетката на горилите и ненадейно пада в нея, като дори изгубва съзнание. Последствията за момчето могат да бъдат много тежки, ако не е била бързата реакция на горилата Джъмбо, на която стават свидетели множеството посетители на зоопарка. Всички горили, пет на брой, между които и самецът Джъмбо приближават Стивън и хората очакват най-лошото, докато не виждат как горилата застава пред детето и го защитава от събратята си и не им позволява да го приближат въобще. По този начин горилата герой охранява Стивън, докато на помощ не идват работници от зоопарка и лекар, които Джъмбо допуска до детето. Никой не може да повярва на очите си, но всички признават Джъмбо за истински герои и той дори получава награда – вкусни лакомства и отделна клетка, в която да се чувства спокоен и да ходи когато реши!

Котката Мечо

Много хора си мислят, че котките не се привързват към стопаните си както кучетата, но това изобщо не е вярно. Разбира се те са по-свободомислещи и за тях хората не са номер едно на всяка цена и въпреки това, ако стопанинът им ги обича и те го обичат! Доказателство за това е котката Мечо. Мария и семейството ѝ като повечето хора в Русия има печка на газ и котка с необичайното име Мечо. Една нощ, докато семейството спи, а Мечо прави традиционната си нощна разходка, става нещо наистина необикновено. Мечо усеща странна и остра миризма и успява да надуши, че тя идва от газовата бутилка. Това никак не се харесва на котето и то някак си чувства, че това не е добре. Затова отива в спалнята и събужда Мария след това с всички сили: много мяукане, драскане и още мяукане успява да доведе Мария до кухнята, а след това с още по-силно мяукане и драскане да се опита да ѝ покаже, че нещо не е наред с газовата бутилка. На стопанката ѝ трябва известно време, но накрая разбира какво се опитва да ѝ каже смелото коте и бързо звъни на телефона за спешна помощ. Оттам идват и обезопасяват газовата бутилка, като дори не вярват, че котката е направила това. Въпреки всичко казват на Мария, че ако наистина Мечо е подсказал какво става, то той е един истински супергерой, защото ако газът е продължавал да излиза още дори малко е можело или да отрови цялото семейство, или къщата да се взриви.

Е, какво ще кажете? Животните са по-удивителни отколкото сте предполагали, нали? Но не бързайте, имаме още няколко интересни истории, които ви запазихме за втората част. В нея ще ви запознаем с едно смело прасе, един невероятен кит и много умен кон. Така че очаквайте и втората ни част!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град