сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете лятото забавно с оригами водни бомбички

Направете лятото забавно с оригами водни бомбички

Аз детето | 2021-07-12

Направете лятото забавно с оригами водни бомбички

О, да, лятото буквално вече е точно зад ъгъла. Синоптиците, онези, които прогнозират времето, ни уверяват, че съвсем скоро ще имаме истинско лято и дори температурите доста ще се покачат. Ще стане доста топло, но ние още отсега ще ви подготвим със страхотно предложение за игра. Предлагаме ви да си направите тези великолепни оригами водни бомбички. Да, точно така – водни бомбички от хартия и стават – изпробвани са. Те са супер лесни за направа и двойно по-забавни. Само след първата ще ги правите и насън и веднъж опитали, със сигурност ще искате да си играете с тях цяло лято. Е, всяка бомбичка може да се хвърли само веднъж, но пък можете да си направите много... Просто е страшно весело, опитайте!

Ще са ви необходими:

хартия изрязана под формата на квадрат – всякакъв размер върши работа, но ако имате линия, изрежете го 20 на 20 сантиметра (така стават най-хубави). Не е задължително да купувате специално хартия за случая – стари списания и лъскавите брошури, с които пълнят пощите ни са идеални за целта, просто трябва да са двойни – по две страници за бомбичка за по-сигурно. Така докато играете дори ще рециклирате.

ножица

Как се правят:

Сега сами ще разберете, че наистина са бързи и лесни за направа. Просто следвайте точно стъпките и сте готови.

Първа стъпка:

Вземете квадратния лист и го сложете пред вас. След това вземете долния десен край и го прегънете до средата на квадрата. Така че страната с прегънатия край да е равна с дясната страна на квадрата. Ето така.

Стъпка втора:

Изрежете внимателно излишното от квадрата. След изрязването трябва да се получи двоен триъгълник.

Стъпка трета:

Обърнете триъгълника така, че дългата страна да е към вас, разгънете го и го сгънете на другата страна, така че пак да се получи триъгълник. След това отново го разгънете. Трябва да ви се получи ето това:

Сгъвайте добре, защото е важно ръбовете от сгъвките да се виждат.

Стъпка четвърта:

Пак сгънете, сами знаете оригамито е това, но този път във формата на двоен правоъгълник. И пак разгъвате и сгъвате от другата страна по същия начин.

Стъпка пет:

След всичкото това сгъване трябва да са се получили няколко линии, които са съединени по средата. Хващате тази среда и правите отново триъгълник по вече очертаните сгъвки.

Стъпка шест:

Пак триъгълници. Върху този триъгълник сгъвате на по-малки. Трябва да имате две страни, които са свободни и се разгръщат като книжка, тях сгъвате на по-малки триъгълничета. Това правите и от двете страни.

Стъпка седем:

От тези две триъгълничета сгъвате две още по-малки, които да са настрани и пак и от двете страни.

Стъпка осем:

Отгоре, да, още триъгълничета, но този път по-сложно. Взимате само единия слой хартия отгоре, сгъвате го на малък триъгълник и отваряте този, който направихте преди малко отдолу и го захващате за отворчето като кука. Така правите отново от всички страни.

Стъпка девет:

Изрязвате малко единия ъгъл на цялата тази конструкция и ох, да, това е краят на голямото сгъване. След това просто пъхате леко пръста си в получилата се дупка и леко разгъвате цялата конструкция и... О, чудо имате водна бомбичка, която има дори отворче за пълнене с вода.

Нека разхлаждащата лятна битка да започне сега! Може би първия път ще ви е по-трудно, но веднъж направили една такава бомбичка, следващите ще са като детска игра! :-)



Коментари
1 коментар

Marisa , 12 г.,

Публикувано на 30.07.2016

Много яка оригама. Направих я.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град