новини детски

Начало | новини детски | На 1 декември 40 елхи на таланта грейват пред НДК

На 1 декември 40 елхи на таланта грейват пред НДК

Аз детето | 2019-11-25

На 1 декември 40 елхи на таланта грейват пред НДК

Заедно с голямото Коледно дърво на Столична община Йорданка Фандъкова, кмет на столицата, ще запали светлините и на 40 Елхи на таланта пред НДК на 1 декември. Те са част от благотворителната кампания на Фондация „Стоян Камбарев“ заедно със Столична община. Елхите ще оформят красива, блестяща алея в района.

Кметът на София ще се включи и във видео посланието на Мария Илиева, Любо Киров и Миро – Звездните Посланици на Кампанията на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“. Целта на кампанията „Елхи на таланта“ е всеки да украси своя жива елха и да направи дарение. Със средствата ще се финансират 5-годишни стипендии за млади музикални таланти, изработването на късометражни филми, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали. Ще бъдат подкрепени и талантливи деца от 10 многодетни семейства в нужда. Фондацията „Стоян Камбарев“ ще продължи да следи развитието им и ще ги подкрепя. Първото което ще направи е да поеме разноските за една година за изкуството, което са избрали.

Елхите на талантите ще са пред НДК до 15-ти януари 2020 г. След това елхите ще бъдат дарени на общината за засаждане, полагайки началото на Гората на Талантите. Всеки желаещ може да се включи в кампанията до Коледа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град