Моята голяма мечта е...

Начало | Моята голяма мечта е...

Моята мечта е да си имам куче.
Гергана Христова, 9 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***
Ето стъпалото на мечтите за което ще ви разкажа...

Когато бях малка – на около 6-7 г. си мечтаех да стана русалка. Но когато станах на 8 годинки разбрах, че това няма как да стане.
Станах на 8 и половина и разбрах, че искам да стана художничка, като моя баща. Той не е известен художник, но рисува прекрасно, рисува икони и ги подарява или продава – прави ги като истински.

След време когато станах на 9 и беше празникът на училището ме извикаха да пея с още няколко мои приятели за празника в театъра. Тогава разбрах, че мога да пея и ми се прииска да стана певица.
Станах на 9 и половина и пак дойде празникът на училището и ме поканиха да танцувам в театъра с още приятели от класа ми. И разбрах, че щом го мога и щом ми харесва, мечтата ми стана танц.
Но сега вече съм на 10 г. и разбирам, че всъщност аз много, много обичам животните и разбрах също, че мечтата ми се превърна в една обич към животните. Стана ми и още по-хубаво, когато моята хубава котка вкъщи си роди 3 котенца.

Толкова много обичам животните, че мечтата ми е един ден да мога да им помогна да ги ощастливя. Аз не съм се отказала и от другите си мечти, но тази ми е най-голямата и ако спечеля комплекта за рисуване 1-вото, което ще направя е да нарисувам Аз-детето, себе си и няколко прекрасни животинчета.
Деница Дойчева, 10 г.

***
Аз Никол Черепова на 9 г. Ще ви разкажа за моята мечта – тя е да стана добра волейболиска!     

 

 

 

 

 

***
Моята мечта е на земята всички да са живи, здрави и да имат равни права. Всяка болест да се лекува без да се излага на смърт. Да няма гладни, нито жадни. Да няма бедни. Цигарите, наркотиците и дрогата нека изчезнат от лицето на планетата Земя.
Искам всички да бъдат щастливи!
Милица Драганова, 11 г.

* * *
Моята мечта е Земята да бъде спасена. Да ходим пеша и с велосипед. Да се отрязват по-малко дървета. Да се намери екологичен начин за работа в заводите. Въглеродният диоксид да се получава в много малки количества, за да спасим белите мечки и пингвините. Искам да жввеем, по-дълго, само трябва да помогнем малко!
Радостина Драганова, 5 г.

* * *
Моята голяма мечта е да успея в живота. Искам, когато порасна да имам хубава и спокойна работа. Децата ми да са отлично изучени. Да бъда добра майка. Да имам мил, красив и доверчив мъж, който да ме обича. Искам също така да съм добра майка. Да сме добре и с парите :)
Антоанета Велкова

***
Аз и моята  мечта живеем заедно и се подкрепяме от много години. И двете искаме да кажем, че всяко дете има право на една мечта, всяко едно дете има право да гледа звездите, всяко едно дете има право да обича, както и да мрази, но нищо не е по-силно от една проста детска мечта.
И така... моята простичка мечта е една и малка, но голяма за човечеството. Аз искам просто да заживеем в по-добър свят с по-добри хора. Да няма сълзи в очите на децата, да няма мъка  в сърцата на възрастните и да няма лоши мисли в главите на всички хора. Но дали това ще се сбъдне ще докажем ние хората.
А дотогава аз и мечтата ми ще мечтаем. Мечтайте и вие.
Ана-Мария Димитрова, 11 г.

***
Моята мечта е хората да станат по-добродушни. Тогава светът ще стане по-красив и по-добър!
Втората ми мечта е, когато порасна да имам хубава професия!
Киара Кръстева

***
Моята мечта е да имам истински приятели. Приятелството е нещо ценно и го осъзнах едва преди няколко дни. 

От детската градина имам една единствена приятелка. Тя ми беше като сестра, но един ден ме предаде. В интернет има една игра. В тази игра аз имам профил, тя също. Тя поиска моята парола да си гледаме профила заедно. Аз се съгласих, защото ми е приятелка. След около месец исках да вляза в тази игра, но паролата ми беше сменена. Както и на всички други профили. 
В Скайпа ми ме беше блокирала. Аз се разплаках, но реших да й простя. Обадих и се и какво да видя, до нея седи най-големият ми враг – едно момиче до училище и ми казват, че ще ме бият, приказват ми обиди. Общо взето тя се промени. Не знам защо, но тя стана много зла към мен. Моята мечта е да се сдобрим.  Никога не съм имала други приятелки и затова сега ми е много тежко.
Ваня Йорданова, 12 г.

***
Казвам се Весела Герджикова и съм на 10 години.  Моята най-голяма мечта е да обиколя света и да разгледам всички забележителности.
Първо искам да мина през Париж и да видя Айфеловата кула,Триумфалната арка и Лувъра . След това да отида в Ню Йорк и да се кача на върха на Статуята на Свободата.
Мечтая и да посетя Индия и да срещна истински йоги, а също и да видя най-високата планина Хималаи.
Искам да отида и в  големия каньон в Северна Америка, който се издига на голяма височина и искри в различни цветове на слънцето. Виждала съм много красиви снимки от там.
Също мечтая  да видя Ниагарския водопад и пирамидите в Египет с гробниците на фараоните, а после да пътувам по река Нил и да срещна истински крокодил.
Хубаво е да обиколя  всички държави и градове ,за да познавам не само моята родина ,а и другите страни. Мисля, че всеки човек трябва да  избере свои места, които да види непременно през живота си. Много е вълнуващо да планираш своите бъдещи пътешествия!
Дано някой ден моята май-голяма мечта да се сбъдне!

***
Аз много искам да стана народна певица. Ходя на уроци от две години, но не ми се получава. Много искам това мое желание да се сбъдне, това ми е мечтата.
Елена Павлова

***
Аз съм Веселин Алексиев. На 13 г. съм и моята мечта е брат ми, който е болен от децка цебрална парализа, да проходи. И също така да отида на Бахамските острови, ама най-вече брат ми да проходи. Това е моята мечта.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
***
Моята мечта е да си допиша и издам книгата. Е, за сега само съм я започнала, но... всеки си има мечти, все пак. Вярно е, че съм само на единадесет, но какво пък. Обичам да си съчинявам приказки и стихотворения. Надявам се ако я издам. Вие да сте сред първите прочели я ;-).
А другата ми голяма мечта е да стана моден дизайнер. Много обичам да рисувам, това е причината.Не е толкова интересно, но какво пък?
Мартина Тонева, 11 г.

***
Всяко дете има големи мечти и всички те са много различни, защото всяко дете е различно: едни искат да станат принцеси, други – да са ветеринари, трети – зъболекари...
Всеки човек, когато порасне има, друга, нова мечта. Понякога се случва така, че забравяш старата.
Някои, обаче имат, както нови, така и стари мечти, които пазят в душата си и се опитват един ден те да станат реалност.
Ето един такъв случай: до преди няколко години имах мечта, която беше свързана с космонавтиката – да отида на Луната като Нил  Армстронг и неговият екипаж от трима души. Сега имам още една, която искам да стане реалност.  Това е да защитавам хората, които без вина са виновни – да стана адвокат.
Децата имаме много и различни големи мечти.  Ако някой има малки мечти ще остане малък, а този, който има големи мечти – ще стане голям!
Елиза Костадинова, 12 г.

***
Мечтая да има зелени слънчеви полянки пълни с дечица, които играят и не се тревожат за нищо.
Когато човек погледне към небето Слънцето да му се усмихне и човек да си каже живота е хубав.
Рекичките да са шоколадиви, да има къщички във форма на плодове например – ягода, праскова, кайсия.
И всяка къщичка да си има име, както хората си имат имена. Хората да нямат тревоги и да не се нервират. Когато вали дъжд вместо да вали вода, да валят сладкиши, бонбони, големи шарени близалки.
Магдалена Павлова, 12 г.

***
Като бях малка мечтата ми беше да бъда принцеса като всяко друго момиченце . Тогава  исках да съм като Бел от "Красавицата и звяра''. 
Сега вече когато съм на 10 години искам да стана жокейка или актриса. Ходя на тренировки по конен спорт и участвам в училищни представления. Харесват ми еднакво и двете неща. Желая да се снимам във филм, а през свободното си време да тренирам или да участвам в състезания.
 
Аз яздя два коня единия е женски другия мъжки казват се Хектор и Атина. Много ги обичам. Скоро ще имам мой кон, ще го кръстя Теди и с него ще се състезавам за купи и медали.
Силвия Андреева, 10 г.
 
***
Моята голяма мечта винаги е била да стана добра ученичка и певица и така стана. Започнах да уча здраво и станах добра ученичка само с шестици. Преуспях и в пеенето, сега, съвсем скоро издадохме с приятелите ми и ръководителите албум на "Бански кукурини", и "Бански адажамии". А сега аз имам нова детска мечта искам да бъда фея крилата, да летя из целия свят, да имам криле по-красиви и от красивата пеперуда.
Искам да летя по морета, с длани да пипна звездите, с белите чайки да летя навред да почуствам вятъра в лицето си да видя със собствени очи океаните и вулканите. Цял букет от рози да набера и на слънцето да ги подаря, да литна високо в небето да целуна Бог в лицето. Аз искам луната пред мен да изгрее и Венера да ми махне с ръка,  да плувам дълбоко в морето с делфини под ръка. И с корен здравец да се върна у нас и да го подаря на най-стария да носи здраве до най-младия.
Мирела Граматикова

***
Здравеите аз се казвам Веселина Хаджйиска на 10 г . Моята мечта е да стана ходожник. Но засега мога само да творя в стаята си. Вече листата не ми стигат за моите творения. Мечтая да стана известен художник. За сега ходя и на курсове по изкуство.
Всеки ден седя в стаятата си по 12 часа на ден. Това е наи любимото ми хоби. В училище по изобразително съм много добра.
Също мечтая да открия нови светове някои ден. И да си имам коте.
Всеки ден се стремя за моята мечта, но някой ден тя ще се реализила. E това е от мен за сега! Довиждане!

***
Аз имам много мечти! Ще ви наша най-желаните:
Едната ми мечта е да живея на планета като на Малкия принц.
Искам да има град само от сладолед и всички хора да ходят свободно там и да си похапват.
Искам, когато си поискам да мога да отидя на море.
Деница Теодосиева, 8 г.

 

Страници: 1 2 3 4