Моята голяма мечта е... – трета част

Начало | Моята голяма мечта е... – трета част

Казвам се Симона на 14 години съм, желанието да мечтая за неща, които копнея да осъществя се увеличава с всяка изминала минута, което доказва, че възрастта не е лимит към мечтите...
Да започнем оттук... Какво е мечта?!
Мечта е силно и непреодолимо желание, идеализирана цел и стремеж към щастие. Мечтата – онази магия, която всеки иска да не забрави никога, онази магична пръчица, която всеки иска да притежава. Мечтите са различни в зависимост какви хоризонти си поставя човек... и в каква насока са те. Моята мечта винаги е била летенето, като птица – безгрижно, сливаща се с небето, докосваща слънцето. Как искам да летя! Да се понеса над пошлото, ниското, застоялото и да се извися високо над земните злини... Искам да летя над дребнавите житейски спънки и да се слея с облаците. Да видя ангели и слънцето отблизо... искам да летя!
Симона Захариева, 14 г.

***
Здравейте казвам се Анна-Мария и съм на 12 години. Аз имам много мечти. Сега ще ви споделя няколко от тях. Като порасна искам да стана актриса. Според мен тази професия е много интересна и вълнуваща. Искам светът да стане по-добро място за живеене и хората да се разбират, а злините да спрат да се случват. Искам всички семейството, приятелите ми всички да бъдат здрави и щастливи. Имам и много други мечти, но засега тези са най-важните. Искам и децата, които страдат от ужасни заболявания и тези, които са без родители – да оздравеят, да ги осиновят добри хора, които да се грижат за тях.

***
Здравейте, моята голяма мечта е да стана циркова акробатка. Много пъти съм ходила на гостуващи циркови представлевния в моя град, но най-много съм харесвала и съм се впечатлявала от акробатичните номера. Затова, когато порасна искам да показвам всичките тези впечатляващи движения на хората.
Сияна Георгиева, 4 г.

***
Здравейте! С радост пиша на един от любимите ми сайтове - Аз-детето!
С цел да участвам в конкурса за "Моята на голяма мечта е..."

Моята мечта е да обиколя света в рамките на 80 дни! Ако наистина това стане докато пътувам ще записвам в своя дневник всяко кътче, което съм посетила. Ще слагам и снимките, които съм направила. Така ще запечатам спомените си. Малко хора са успели да преминат това "изпитание" – да обиколят света само за 80 дни! Но и за по-малко време аз все пак ще запиша това, което ми е направило впечатление или подобни неща. Също ако стане това нещо от записаните неща в дневника ми + снимките, аз ще направя книга, която всеки може да си купи и да разбере какво съм преживяла!Така аз споделям всеки миг от моето пътуване! Искрено се надявам тази моя мечта... да стане реалност!
Десислава Джолова, 11 г.

***
Моята най-голяма детска мечта е светът да стане по-добър. Заплатите на родителите ни да бъдат повишени, за да може да станат по-свободни и да не не се налага да работят на по две и три места. Да могат да обръщат повече внимание на децата си и те да не се чувстват пренебрегнати. Хората да станат по-добронамерени. Да не крадат, мамят и нагрубяват по-бедните или да извършват насилие. Да няма домове със изоставени деца,а всяко едно дете да си има семейство и покрив над главата. Всичко в магазините да стане по-евтино за да може и най-бедните да си го позволят!
Ралица Рачева

***
Моята  мечта е да се уча и образовам. За мен това е много важно.
И вие си мечтайте!
Александра Ганчева, 9 г.

***
Моята голяма мечта е да измайсторя крила, за да мога да вида света от горе.
Джулияна Костова, 12 г.

***
Здравейте! Мама ми прочетe за конкурса и аз я помолих да напишем писмо, в което да споделя своите мечти. Казвам се Любов Янакиева на 5 г.. Разбира сеq аз все оyе не умея да пиша, сега се уча, затова помолих мама.
Та моята мечта е... да полетя с метла, така както летят в  детското филмче "Академия за вещици". Дори баба и дядо ми купиха една, с дръжка, но все не успявам. Вярвам, жадувам, но не се получава. И за съжаление никой не знае защо не мога да полетя.
А другата ми мечта е да има и в България академия за вещици, може би там ще намеря реализация на моята мечта и отговор на въпроса.
А на вас желая слънчево лято и сбъдване на мечтите!

***
Моята мечта е да отида до Луната.
Детелина Андреева, 14 г.

***
Моята голяма мечта е да имам лаптоп.
Светлана Хиткова, 12 г.

***
Моята мечта е да полетя в космоса. Да обиколя Земята. Да бъда първият човек и първото момиче стъпило на всички планети от Слънчевата система. С това аз бих била много горда. Още щом се кача в космическият кораб, надянала костюма за тежест и големият скафандър ще помахам на всички онези долу, които ще ме чакат, когато ще се върна.
Ето аз вече съм в кораба. Сърцето ми подскача от радост, че изпълнявам мечтата си. Двигателите се запалват. И ето аз политам.

Още щом излязох от земната орбита виждам другите планети. Аз обещах на моето семейстово, че щом кацна на някоя планета ща се снимам с космическият фотоапарат, за да може да добавя още няколко снимчици към моят албум на мечтите. И така стигнах до последната планета. Още щом кацнах на Плутон видях едно малко човече. То се доближи и ми направи знак с ръка, че се казва Вили, аз пък му направих знак че се казвам Кари. То се поклони и аз му отвърнах същото. Помолих го да ме снима. Вили се съгласи. Ето вече имах снимка как съм кацнала на всяка една планета. След като разгледахме Плутон заедно, аз трябваше да се прибирам. Казахме си чао .Аз се качих в кораба и отлетях. Вече кацах, когато видях моето семейство. Те ми махаха радостно и аз също. Моето пътеществие в мечтите свърши и вече е време да си лягам.
Карина Майсторова, 12 г.

***
Аз съм Теодора на 11 г. Аз много обичам животните. До скоро мечтаех, като порасна да имам собствена ветеринарна клиника, но на скоро ходих с моята кака в Делфинариума и от тогава започнах да си мечтая да работя там. Искам много да обучавам делфините и да се грижа за тях, защото те са много симпатични, дружелюбни, умни и красиви животни.

***

Аз се казвам Елица Ганева и съм на 8 години. Като повечето деца тук, също искам светът да стане по-добър, хората да не се карат, а да се обичат, да няма болести и т.н. За себе си също имам много мечти за живота ми като порасна, но понеже до тогава има много време, ще ви напиша какво искам да стане още от новата учебна година.

Вече съм ученичка и разбрах защо повечето ученици не обичат училището. Защото там много често е скучно. Всеки ден учим в една и съща класна стая, която бързо ни омръзва и затова чакаме ваканцията с нетърпение. Мисля си, че ако училището не е само в една сграда, а на различни и интересни места това ще бъде страхотно!
Например да имаме училище на дърво в гората, където да учим за дърветата, всички растения и горски животни. Да имаме и училище в балон, което да се нарича Въздушно училище. В него ще учим за въздуха, звездите и цялата вселена. Най-много ще се радвам ако имаме Подводно училище, където докато учим важните предмети, край нас свободно ще си плуват всякакви водни животни. Така едновременно ще изучаваме и тях.
Други места, където да имаме училище може да бъдат голям автобус, кораб, самолет, в пещера, в пустиня, в джунглата, в голямо ескимоско иглу, в историческа гробница,... дори на Луната, или в космическа станция.. :)

Най-добре ще е да може всяка седмица учениците да учат в различно училище. Така хем на повече деца ще им бъде интересно, хем няма да им омръзва, ако се застояват на едно и също място.

Мисля, че тази мечта не е толкова трудна за сбъдване и затова още повече ми се иска тя да се случи!

***
Моята голяма мечта е да мога да пипам животните, защото се боря с ужасна алергия. Ако пипам например котка може да ми опада косата, да получа екземи и други неща. Но ако успея да докосна животните първото нещо, което ще направя ще е да отворя клетката на моите вълнисти папагалчета и да ги прегърна, да си играя с тях.
Второто е да изляза навън при моята котка, която бяхме намерили и се грижим за нея. Да отида при Сиси (така се казва) и да започна да я галя до вечерта. Дано моята мечта да се сбъдне.
Ева Петрова, 12 г.

***
В шести клас имахме за задача да създадем приказки и рисунки за нашите мечти. След това тези приказки и рисунки ги включихме към обща книга на класа – „Изворът на мечтите”. Моята мечта е да имам машина на времето, за да мога да се върна назад в миналото и да поправя грешките си. Ето я и моята приказка:

В един хубав слънчев ден принц Мичъл се разхождал тъжен и самотен и си казал:
– Как само ми се иска да върна времето назад! Така ще мога да поправя грешките, които съм допускал и няма да бъда нещастен!
Изведнъж пред него се появила фея-вълшебница и му рекла:
– Това може да се осъществи, принце, но стига сам да пожелаеш. Пътят ти ще е дълъг и труден, но за добро. Ако си готов да потеглиш, тръгни в тази посока, към планината. В подножието й ще срещнеш змей. Машината на времето е в пещерата му, а ключа за нея-в корема му, затова ще се наложи да го убиеш. Но помни – само с добри намерения ще постигнеш целта си.
Момчето тръгнало на път. Докато вървяло, срещнало една старица, която го помолила да й даде пари, за да си купи хляб. То си спомнило заръката на феята да бъде добро и си дало последните пари. След това срещнало изнемощял старец и този път му помогнало да си събере изгубените камъчета. Накрая принцът стигнал планината и видял змея. Двамата започнали да водят ожесточена битка. Змеят казал, че никога никой няма да се сдобие с ключа. Но в боя към чудовището била изпратена стрела от момчето в сърцето му, която го накарала да се пръсне, а ключът бил спечелен от принца. Момчето влязло в пещерата, преди това пазена от змея. Вътре било тъмно, докато не стигнало светлината и машината на времето. Там имало три места за слагане на ключове – „минало”, „настояще” и „бъдеще”. Принцът сложил ключа на мястото на надписа „минало”. Изведнъж се озовал в двореца си и постепенно поправил грешките си.
Накрая феята му се явила и му казала:
– Ти наистина доказа, че можеш да бъдеш добър! Мина всички изпитания на духа, не се отказа и поправи злото, сътворено от теб. Но внимавай занапред, защото няма да мога да те върна назад във времето. Затова, докато е настояще мисли преди да вършиш и да не съжаляваш след това. Отсега нататък ще живееш щастлив до края на дните си и това е наградата ти!
Деница Кунева, 13 г.

***
Здравейте, казвам се Гергана Йорданова на 12 години. Моята голяма мечта е да стана много известна поп певица (много обичам да пея) и да се срещна с любимите ми поп певци и актьори. Актьори: Деби Раян, Уил Смит, Анджелина Джоли; певци: Джъстин Бийбър, Селена Гомез, Майли Сайръс, Еминем ш и искам да имам куче.

Страници: 1 2 3 4