любими герои

Начало | любими герои | Лора Марлин – най-смелият детектив

Лора Марлин – най-смелият детектив

Димана Стойчева | 2014-08-23

Лора Марлин – най-смелият детектив

Казвам се Димана и съм на тринадесет години. Много обичам да чета книги. Писателката, която е създала повечето от любимите ми книги е Лорън Сейнт Джон. Тя пише по невероятно интересен начин творбите си. Преди година, две ѝ написах писмо с помощта на учителите ми по английски и й го изпратих заедно със снимки. Тя истински се зарадва и ми изпрати отговор. Щастлива съм, че знае, че оценявам нейните книги. Имам няколко любими героя от книги на различни автори. Те са Мартина Алън и Лора Марлин, от поредиците на Лорън Сейнт Джон; Мая от „Мая, кралицата на голямата река” на Ева Ибътсън и Станли Илнатс – „Съкровището от зеленото езеро” на Луис Сакър. Според мен най-интересна като личност е Лора.

Накратко, тя е сирак. Най-голямата ѝ мечта е да стане детектив. Живяла е в дом почти през целия си живот, докато не разбира, че има чичо – Калвин Редфърн. Той я осиновява. Работи в агенция по риболова, а преди е бил детектив. Двамата заживяват заедно, а Лора намира и нов приятел на име Тарик. Осиновява и сибирското хъски Скай. Животът им, обаче не е спокоен за дълго, заради бандата на най-закоравелите престъпници в света – Асовете. Естествено, въпреки трудностите, Лора винаги ги надхитрява с детективските си умения. Лора Марлин ми е любимка, защото въпреки тежкия си живот през първите десетина години, тя не се отказва от желанието си да стане най-добрия детектив. Дори напротив. Всъщност Асовете доста ѝ помагат с упражненията, като непрекъснато се появяват с различни подли планове. Тя, обаче става все по-добра в разкритията, които прави. В последната книга Лора дори успява да разкрие човека, който ръководи Асовете – мистър А.

Според мен чичо ѝ е голям щастливец, защото има най-умното дете, за да му помага в работата. Лора e най-честното, досетливо и добро момиче. Възхищавам се на уменията й да запазва спокойствие, когато срещне Асовете и винаги се опитва да се справи сама. Тя дори е избавяла Калвин Редфърн от смъртна опасност благодарение на прочетеното от книгите за детектива Мат Уокър. Заради нея приятелят ѝ Тарик не се налага да търпи хората, при които живее преди. Те го гледаха като роб, тъй като той също няма родители. След това той заживя с много мило приемно семейство. Лора и Тарик имат най-силното приятелство. Благодарение на това те преодоляват всички трудности, изпречили се на пътя им. Винаги преживявам приключенията им заедно с тях.

* * *

Участва в националния конкурс на "Забавното лятно четене". Как може и вие да участвате, прочетете тук!

 



Коментари
6 коментара

Давид , 13 г.,

Публикувано на 26.08.2014

Свежа, много свежа творба! ;-)

Таня , ,

Публикувано на 27.08.2014

Хубаво е. :-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 30.08.2014

Браво! :) Интересно разказче. :-)

Ирина Колева, 11 г.,

Публикувано на 07.06.2015

Страхотна книга!!!!! :-) номер 1 любимата ми.

Кристияна Маринова, 13 г.,

Публикувано на 12.04.2016

Любимата ми книга. Номер едно. ☺

Диди , ,

Публикувано на 31.10.2016

Чела съм всички книги!Страхотни са!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град