сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красив пролетен терариум носи свежо настроение през есента

Красив пролетен терариум носи свежо настроение през есента

Аз детето | 2015-10-30

Красив пролетен терариум носи свежо настроение през есента

Знаете ли, много обичаме пролетта. За нас тя е най-хубавият и вълшебен сезон. Тогава, колкото и банално да звучи, но е истина, природата се ражда за нов живот и всичко е така красиво. Светлозелената трева, цъфналите и ухаещи дървета, птичките, които се радват на всичко това и коя от коя имат по-хубави песни, затоплящото се време. Но в момента има още много време до пролетта, трябва да чакаме месеци. И ако ви липсва колкото на нас, можете да си припомните хубавите пролетни дни, а и да украсите стаята си с нещо красиво, като си направите пролетен терариум.

Ще ви трябват:

  • стъклен буркан с капак
  • малко дървено клонче, което да може да се сложи в буркана и да е разклонено, за да прилича на дърво
  • различни по цвят салфетки или хартия – зелена, жълта, розова
  • лепило
  • четка

Какво трябва да направите:

Накъсайте зелената хартия или салфетка на малки парчета. Половината оставете, а другата половина направете на топки. Това ще е пролетната трева под дървото. След това залепете малките топки хартия върху вътрешната част на капачката на буркана. Намазвате ги с лепило с помощта на четката и ги лепите. Внимавайте да не са прекалено близко до ръба, защото след това трябва и да затворим буркана. Накъсайте и останалата хартия по същия начин и леко я намачкайте. Така залепете хартията по „клоните“ на вашето клонче, така че да прилича на цъфнало дръвче. След като ви харесва как сте го направили, залепете и клончето за капачката, по средата, така че да стърчи нагоре. Оставете така да изсъхне.

Най-накрая внимателно поставете буркана върху дръвчето и капачката и я завинтете.

Готово е! Можете да подарите пролетния терариум на някого или да украсите с него стаята си. А можете дори да си направите колекция с всички сезони!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град