интересно

Начало | интересно | Книжарници, жирафи, пингвини – нов живот за Софийския зоопарк

Книжарници, жирафи, пингвини – нов живот за Софийския зоопарк

Аз детето | 2017-01-27

Книжарници, жирафи, пингвини – нов живот за Софийския зоопарк

Зебри, жирафи, фламинго и пингвини са само част от новите видове животни, които се очакват да пристигнат в столичния зоопарк след приключването на основната му реконструкция. Това заяви за телевизия Bulgaria ON AIR, новият директор на зоологическата градина в София Добромир Бориславов и обясни, че до края на годината се очаква да бъде финализиран генералният план за визията на обекта, а до 3 години ще се видят първите резултати от промяната на цялостната му визия и разделянето му на зони.

„Новостите в софийския зоопарк тепърва предстоят. Плановете са за една година, изпълнена с ремонти на секторите „Големи котки“ и „Примати“, след което да се завърши концепцията за новата му визия, от която изключително много се нуждае“, уточни Бориславов. По думите му промени в столичния зоопарк не са били извършвани от създаването му преди 40 години и сегашният модел вече е остарял и изчерпан.

Той увери, че се работи върху визията на зоопарка за следващите 10-15 години и е крайно време той да започне да прилича на тези в Западна Европа. „Крайно време е да имаме книжарници, ресторанти и услуги, които да се предоставят на посетителите“, каза още директорът и поясни, че зоопаркът ще бъде разделен на зони. Животните ще бъдат групирани и хората ще влизат между тях.

“Животните ще се радват на повече пространство и ще се чувстват по-близко до естествената си среда“, обеща Добромир Бориславов.

Още за интересните и очаквани промени в най-големия зоопарк на Балканския полуостров можете да видите в репортажа.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град