интересно

Начало | интересно | Най-готините виенски колела в света

Най-готините виенски колела в света

Аз детето | 2017-01-24

Най-готините виенски колела в света

Приятели, имали ли сте възможност да се качите на най-високата точка във вашия град и да го наблюдавате от птичи поглед? От такава гледна точка всяко място е особено красиво. А ако пък това може да стане от виенско колело е още по-прекрасно.
Затова, когато пътувате, не забравяйте да проучите дали там където отивате има виенско колело. Ако има, то непременно се качете на него – там цялата красота на града може да се види с един поглед.

Сега ще ви представим и най-високите и запомнящи се виенски колела в света.

На първо място е виенското колело в Сингапур. (Singapore Flyer). Със своята височина от 165 м то е най-високото в цял свят. Освен това е и една от най-привлекателните туристически атракции в цяла Азия.
Първата копка по проекта е направена през септември 2005 г., а през 2008 г. изумителната атракция отваря вратите си за посетители от цял свят.

Колелото предлага много повече от една гледка над Сингапур. Качвайки се на него, туристите се наслаждават на панорамна гледка, която улавя силуета на „Marina Bay“ – най-скъпият хотел на света, както и поглед над съседките Малайзия и Индонезия.

С високи стандарти на обслужване, специалният екип на „Singapore Flyer“ се ангажира със задачата да предостави на посетителите си едно незабравимо преживяване.
За да добиете представа за височината на колелото, си представете 42-етажна сграда – това са около 30 м над всеизвестното „Лондонско око“.

Освен това, единственият начин за пълна гледка над зашеметяващия градски пейзаж на Сингапур е именно качването на колелото. Докато колелото се върти, вие ще бъдете изправени пред 360°-ов изглед над култови и исторически забележителности и гледки – хотела „Marina Bay“, Singapore River, Raffles Place, паркът на лъвът-русалка, „Домът на императрицата“ (Empress Place) и т. нар. „Паданг“ – огромна площадка в центъра на Сингапур, където е съсредоточена по-голямата част от бизнеса и търговията, и която е заобиколена от много важни за историята и за жителите на града забележителности. Няма друга такава атракция в Сингапур, която да предлага тези спиращи дъха през деня и блестящи през нощта гледки.

Следващото от най-големите виенски колела се намира в Китай. То е наречено „Звездата на Нанчанг“ (Star of Nanchang) и до 2008 г. е било най-високото в света. Неговата височина е 160 м. Построено е през 2006 година и има 60 затворени и климатизирани места, във всяко от които могат да се качат до 8 човека. Едно завъртане на колелото трае около 30 минути.

На трето място е небезизвестното „Лондонско око“. То се намира в Лондон и е високо 135 м, като това го прави най-високото виенско колело в Европа. Построено е през 1999 г. в чест на новото хилядолетие. Колелото има 32 климатизирани кабини с яйцевидна форма, които символизират 32-те общини на Лондон. Всяка кабина на Лондонското око тежи 10 тона и побира до 25 души. Возещите се на атракцията могат спокойно да се разхождат в кабината, но са предвидени и места за сядане. Колелото се върти със скорост 26 м/сек или 0.9 км/ч, което значи, че едно пълно завъртане отнема 30 минути. От 2009 година за посетителите на Лондонското око се предлагат и неповторими изживявания на 4D.

Следващото високо виенско колело се намира в Австралия и е известно под името „Мелбърнската звезда“ или „Южната звезда“. За съжаление то в момента е в ремонт, но трябва до края на годината да заработи отново. Неговата височина е 120 м и преди да бъде затворено се е посещавало от около 1,5 милиона души на година.

На последно място тук, но не и по красота и величественост е виенското колело „Тианджинското око“. То се намира в Китай и е високо 120 м, но височината не е най-интересното нещо при него. То е построено върху мост... Представяте ли си? Има 48 кабинки, които побират до 8 души.

Вижте още:
Най-високото дърво в света
Най-големите аквариуми в света
Петте най-интересни тунела на земята
Най, най в света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град