фокуси

Начало | фокуси | Книгата, от която падат монети

Книгата, от която падат монети

Аз детето | 2016-10-27

Книгата, от която падат монети

Ето един доста нетрадиционен фокус, който надяваме се, ще се хареса и на вас. Той е подходящ за всички: от тези, които вече имат солиден магьоснически опит, дори и най-големите им фенове да са родителите, до тези от вас, които досега не са опитвали фокуси. Точно този е подходящ за всеки – изключително лесен, но много приятен и интересен. Става бързо и не изисква особен опит, нито пък тренирана сръчност или дори измислен сценарии. Няма нужда да режете, лепите или подготвяте нещо. Е, може би само малко, но определено няма нужда да режете и лепите. Просто мъничка подготовка. Идеален е за една семейна забавна магическа вечер. Можете дори да го направите в библиотеката, докато си избирате книги за четене с някой приятел. Надяваме се, че го правите. Всъщност този фокус е идеален за показване в библиотека и сме сигурни, че може да се хареса и на библиотекарките. Само трябва да им кажете, че накрая на фокуса книгата ще бъде наред, няма да се превърне в злато и няма да изчезне, за да не се притесняват.

И така, както сами вече сте се досетили, за фокуса ще ви трябват десет броя монети, няма значение от каква стойност и една книга. Книгата е добре да е малко по-дебела. Не че това определя дали е интересна, но просто така фокусът със сигурност няма да се провали.

Вече ви казахме, че подготовката е много проста, става за секунди. Докато хората са разсеяни, семейството обсъжда каква ли магийка ще им покажете сега или приятелите ви си избират книжки. Вие вземете пет от монетите и ги поставете внимателно в книгата. Ако тя е с повече страници, ще е по-лесно да се скрият, но във всички случаи поставете пет от монетите в книгата. След това останалите поставете на друго място, но пред хората. Кажете им, че ще направите страхотен фокус, само трябва да гледат внимателно. Поставяте монетите, затваряте книгата и с ръка над нея, а за по-голям ефект можете дори да я движите, казвате от вашите магически думи.

Трябва да ви споделим, че колкото и банално да звучи се получава добре, ако книгата е някоя от частите за Хари Потър, а вие казвате заклинание именно от него. Банално звучи, но пък е толкова тематично. След това молите човека или ако са повече за някой доброволец, който да поднесе ръката под книгата, вие я накланяте настрани или по-скоро я вдигате така, че да се чете над ръката му, ако е необходимо разтърсвате леко и... Магия, в ръката му вместо пет монети, падат 10. Ако това не е фокус?

Както ви обещахме: лесен, бърз и забавен. Опитайте!

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Раз, два, три монетке изчезни!
Движещата се монета
Бързият фокус на великия Оз
Странстващата магия



Коментари
1 коментар

Исабела Вълева, 10 г.,

Публикувано на 17.02.2017

Харесва ми идеята,браво!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град