фокуси

Начало | фокуси | Въртящата се карта

Въртящата се карта

Аз детето | 2016-07-08

Въртящата се карта

Всеки знае, че няма как карта да се завърти – тя е плоска и се прилепя към масата или друга повърхност, когато се постави. Но не всеки има фокусническите способности да я завърти, вие обаче ги имате. Фокусът с въртящата се карта е лесен и всеки би го харесал. Само си представете: карта, която се върти почти като пумпал и мистериозно се издига нагоре, до ръката ви, за да я хванете. Няма кой да не заобича такъв фокус! Той е бърз и наистина грабва вниманието на всеки, освен това е лесен за научаване. Само изисква малко повече практика, но пък в него няма никакви сложни движения. Готови ли сте да започваме?

Ето какво ще ви трябва, за да изпълните този трик:
карта за игра
прозрачна самозалепваща се лента
черен конец

Какво да направите:

С помощта на самозалепващата се лента залепете дълго парче конец на гърба на картата за игра, точно по средата. След това увийте конеца през пръста или китката на ръката си и го завържете за колана, копчето на панталона или друго подобно място, което ви се стори удобно. Ако пък нямате къде да го завържете, можете просто да залепите края му с още малко лента някъде на панталоните си.

Може да се наложи няколко пъти да трябва да сменяте дължината на конеца, но бъдете търпеливи, фокусите често изискват и доза търпение. Трябва да е толкова дълъг, че да е опънат напълно, когато протегнете овързаната си ръка пред тялото ви и картата да виси на няколко сантиметра под пръстите ви. След това идва и по-лесната част.

Трябва да направите така, че конецът да се пада между показалеца и средния ви пръст и картата да виси няколко сантиметра под тях. Общо взето така трябва да изглежда конецът, но разбира се само вие трябва да виждате, че е там:

И накрая ето и самия ефект. Взимате картата в ръката си, като следите никой да не види конеца. Имитирайте движението от завъртането на пумпал или хвърлянето на фризби в посока навътре към тялото ви, като през това време казвате и думите на древно магическо заклинание. След това бързо върнете ръката си в нормално положение и дори и вие ще се изненадате как картата се върти около оста си, заради невидимия конец. Това е всичко!

За по-голям ефект накрая можете и да я „повикате“ да дойде сама към ръката ви, като просто раздвижите ръката си нагоре-надолу няколко пъти.

Важни съвети:

Винаги показвайте само лицевата страна на картата.

Много помага да правите фокуса на тъмен фон – тъмна покривка, маса и определено не пред прозореца, така конецът ще се слее с фона и хората няма да го видят.

Когато искате картата да отиде към ръката ви я движете бавно, за да може картата също да се движи бавно и ефектът да е по-видим.

Това е всичко! С малко тренировки стана супер, успех, малки магьосници!

Вижте още:
Най-великият фокус с карти в света
Вълшебното отгатване с карти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град