фокуси

Начало | фокуси | Захарта, която обичаше да изчезва

Захарта, която обичаше да изчезва

Аз детето | 2016-10-11

Захарта, която обичаше да изчезва

Жан Юджийн Роберт-Худин, най-известният френски маг през 19-ти век, веднъж е казал: „Фокусникът е един много добър актьор в ролята на магьосник“. Този цитат точно описва фокуса със захарта, която обичаше да изчезва! Знаете ли, че върху този цитат са писани цели статии и дори книги и въпреки всички разсъждения зад него стои една истина: от гледна точка на публиката няма значение колко добри са вашите магически умения, от значение е само това колко добре ще успеете да ѝ представите фокуса си, да я накарате да повярва, че това, което вижда се случва наистина. В действителност повечето работа, която фокусниците вършат се случва зад кулисите. Това за публиката няма значение, но ако не направите всичко както трябва, то тогава фокусът ще е обречен. Точно такъв е фокусът, който сега ще ви покажем. Той е част и от една специална група фокуси, наречени „убедителни“. Според Худин именно тук се вижда кой е най-добрият фокусник, защото в случая той може да разчита единствено и само на себе си и възможностите си и никакви оптични илюзии например няма как да му помогнат.

Сега е време да ви разкрием и този прост, но интересен фокус. За целта ще ви трябват няколко пакетчета захар. Можете дори да представите фокуса докато сутрин татко си пие кафето и така да развеселите деня му или докато вечер мама пие чай и така да ѝ пожелаете лека нощ. След като имате няколко пакетчета захар ги поставете в чашка, бурканче или нещо подобно. След това вземете само едното пакетче захар и скъсайте леко края му в едното ъгълче, но много малко, колкото да можете да изсипете захарта в напитката си. И оставете пакетчето обратно при другите. Това е всичко, сега сте готови за фокуса. Разбира се, добре е преди това да го изтренирате един-два пъти, за да включите в действие страхотните си актьорски умения. Целта е в никакъв случай да не показвате на публиката, че в пакетчето предварително няма захар. А пред тях да представите следното...

Обяснявате им как например думите ви имат магически сили и как ще накарате захарта от това пакетче да изчезне. След това късате, вече леко скъсаното пакетче, сгъвате едната си ръка като фуния и се правите, че изсипвате захарта вътре. Ето тук е критичният момент, трябва толкова добре да се преструвате, че никой да не се усъмни и да не забележи, че в ръката ви всъщност не се изсипва нищо. След това казвате сложното си магическо заклинание и хоп... захарта от ръката ви наистина е изчезнала!

Магия!

Вижте още:
Страхотен фокус с кубче захар



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град