любопитно

Начало | любопитно | Делфини се научиха да рисуват

Делфини се научиха да рисуват

Аз детето | 2014-02-28

Делфини се научиха да рисуват

Сътрудници на Института за изследване на морските бозайници в Гълфпорт, щата Мисисипи, научиха делфини да рисуват. Делфините захапват със зъби специални четки, потапят ги в боя и рисуват върху платно.
"Произведенията" на бозайниците, както посочват изследователите, са близки до модернизма и авангардизма. "Техният маниер на рисуване се изразява в удар с четката върху платното, мазките са отдясно наляво или отляво надясно, отгоре надолу и обратно. Те винаги са в движение", казва техният дресьор Лайза Крауфорд.

Според нея делфините с голям ентусиазъм усвоявали новото си занимание. Всеки ще може да посети басейна на Института за изследване на морските бозайници и срещу 75 долара да държи платното, върху което ще рисуват делфините. "Картината" могат да вземат за себе си.

Снимка: sxc.hu



Коментари
2 коментара

Диди , ,

Публикувано на 28.02.2014

:) Вчера гледах по телевизията едно предаване за необикновени животни - беше супер. Показаха една котка, която свири на пиано, папагал, който танцува, свиня - Айнщайн, катеричка, която кара ски, куче, което пази равновесие: скача на въже на две лапи, на четири, "държи" върху главата си стъклена чаша с вода, докато се качва по стълбите... Животните са толкова умни! :)

Диди , ,

Публикувано на 28.02.2014

О, и бяха давали един кон, който рисува - "хваща" четката с уста и сам си взима цветовете. Картините му се продават за над 2000 долара. Имаше и дресирана рибка. И още много интересни животни! :) :*

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град