любопитно

Начало | любопитно | 5-годишно момче разби защитата на най-известната конзола за игра

5-годишно момче разби защитата на най-известната конзола за игра

Аз детето | 2014-04-07

 5-годишно момче разби защитата на най-известната конзола за игра

Петгодишно момче успя да преодолее защитата на Xbox One и да влезе в акаунта на баща си без да въвежда правилната парола. Кристофер Вон Хасел от град Сан Диего, следователно, бе признат за „изследовател в областта на сигурността“ от Microsoft – създателите на конзолата, а дупката в сигурността на Xbox One вече е запушена.

Вон Хасел се натъкнал на тази дупка, когато въвел грешна парола в акаунта на баща си. По принцип, при въвеждане на неправилна парола, потребителите на Xbox Live се пренасочват към втори идентификационен екран. Тъкмо в този екран детето се уверило, че може да влезе просто като запълни полето за парола с няколко натискания на бутона "space".
Запитан от медиите какво си е помислил, когато е успял, Кристофер отговаря по очаквания за едно петгодишно момче начин: „Казах си: супеееер!" Малко след това детето все пак се притеснило, тъй като се сетило, че баща му може да разбере. Между другото, бащата на Кристофер също е експерт по сигурността. Изглежда, че тази черта се предава в семейството.

Когато бащата все пак разбрал, детето си помислило, че някой ще дойде и ще му вземе Xbox-а. Нещата, обаче, се развили по съвсем различен начин. В замяна на това, че открил дупката в сигурността на конзолата Microsoft подарили на малкия хакер четири игри, дали му 50 долара и 12-месечен абонамент за услугата Xbox Live.

Снимка: sxc.hu



Коментари
2 коментара

dddve , ,

Публикувано на 08.04.2014

Hlape genii

георги , 10 г.,

Публикувано на 08.04.2014

евала

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град