зоокът

Начало | зоокът | Ако сте решили да имате куче, нека е папийон

Ако сте решили да имате куче, нека е папийон

Аз детето | 2020-02-10

Ако сте решили да имате куче, нека е папийон

Понякога наричано „куче пеперуда“ поради необичайната си форма на ухото – „папилон“ означава пеперуда на френски език – папийонът е една от най-старите породи кучета. Първоначално наричан „шпаньол джудже“, папийонът е изобразен в произведения на изкуството още през 16 век. Луи XIV и Мария-Антоанета са известни фенове на породата. Поради всичките си положителни качества папийонът е толкова популярен днес, както винаги. И ако най-накрая са ви разрешили да имате четириног домашен любимец и искате той да е красив, умен, с весел нрав, но искате всички тези качества в „малък пакет“, то тази порода е точно за вас.

Красота

Ушите, които приличат на разперени крила на пеперуда, красивата опашка и пухкавата козина, допринасят за елегантната грация и красотата на папийон. Любителите на породата го наричат „разумен блясък“, защото тези кучета са сравнително лесни за отглеждане, а пък красотата им се поддържа доста лесно. Къпане два пъти месечно и фризьор веднъж на 6 месеца.

Интелигентност

Папийонът може да бъде научен на всичко. Кучетата от тази порода всъщност обичат да са послушни, особено ако стопанинът им се грижи за тях и ги дарява с цялата си любов. Те са доста умни и затова бързо запомнят команди и цели трикове.

Весел нрав

Ако искате куче, което винаги е готово да си играе с вас, то определено ви трябва папийон. Тези сладури винаги са в настроение за тичане, гушкане, гонене на пръчка и галене по коремчето – сериозно, по всяко време на деня. Те се справят отлично и в ловкостта и сякаш прелитат над препятствията. Опитайте да им хвърляте пръчка или фризби и вижте кой ще се умори първи. (Със сигурност вие!)

Отлични приятели

Тези животинчета никога няма да ви позволят да се почувствате самотни! Те са едни от най-добрите четириноги компаньони, които можете да имате. Все пак папийонът е куче-придружител от векове и това е, което прави най-добре. Независимо дали е свит в скута ви, носи ви пръчки, плува с вас, „помага ви“ с домакински работи, тренира трикове или дори се присъединява към вас в банята, той трябва да бъде с вас. Ако не сте у дома, друг домашен любимец, дори котка, е вторият му избор. Това, което не иска, е да бъде сам. За щастие можете да вземете кучетата от тази порода почти навсякъде, тъй като са много мънички, тежат не повече от 10 килограма и ако се наложи могат да бъдат по-тихи и кротки и от плюшени играчки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град