приказки от деца

Начало | приказки от деца | Зима в целия свят

Зима в целия свят

Георги Георгиев | 2016-02-22

Участва в конкурса "Цяла година зима – конкурс за приказка"

Аз съм репортер на 24 години. Днес е 3-ти февруари 2030 г. Намирам се в Ню Йорк, Съединените американски щати. Тук е минус 36 градуса. Сигурно се питате защо е толкова студено? Е това е дълга история:

През 2027 година, в държавите на север, като Русия, Норвегия, Канада, заваля обилен сняг. Този сняг не се махаше и през лятото. Останаха само МОЛовете, малки магазини и къщи, които издържаха на студа. (Не бяха иглута.) Нарекохме ги „модерни полюси“. Така след три години всички държави бяха затрупани със сняг. Заради това вече има един сезон – зимата.

Днес аз като репортер ще обявя, че днес е най-студеният ден в Северна Америка. Тук всичко е в сняг: Сентръл парк, улиците и дори Статуята на свободата! Хората в Сентрал парк се разхождат, а домашните им любимци стоят вкъщи на топло. Децата ги гледат и пият горещ шоколад и чай. В Египет е страшно, ако единственият сезон е зима. Върху пясъка се е постлал снегът и никой не може да разбере къде е. Там къщите са малки и неотоплени. Аз лично не харесвам да има само зима. Искам да имаме и четирите сезона.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град