покани

Начало | покани | Зелено училище на Бунарджика: Да готвим здравословно!

Зелено училище на Бунарджика: Да готвим здравословно!

Аз детето | 2013-09-07

Зелено училище на Бунарджика: Да готвим здравословно!

След първите две части на „Зелено училище на Бунарджика”, малко преди първия учебен ден ще се състои и третата, най-вкусна част – „Да готвим здравословно!”, с която Зеленото училище ще „затвори врати” за това лято.

Не пропускайте забавно-образователната среща на Бунарджика в Пловдив, на 8 септември 2013 г., от 10:00 до 14:00 ч, която има за цел да провокира интереса на децата към здравословното хранене с поредица творчески работилници, участието в които е безплатно.
 
Програма:
10:00 до 12:00 ч
., централната площадка с чешмичката – „Творилница за плодови играчки” за деца от 3 до 10 години. Участниците ще правят сами забавни фигурки от плодове и зеленчуци. Водещ: Миглена Божикова, веган кулинарист.
10:00 до 12:00 ч., централната площадка с чешмичката – „Работилница за плодово-медени сокове с беседа за ползите на меда” на Пчеларска биоферма „Моллов”. Водещи: Ефрем и Меги Моллови.
10:00 до 12:00 ч., централната площадка с чешмичката – „Работилница за приготвяне на кутии за училищен обяд”. Необходимо е да донесете от вкъщи кутията, която сте предвидили за обедна, за да я направите по-забавна и желана. Водещ: Силвия Ангелова @ SilistoArt.
10:00 до 14:00 ч., централната площадка с чешмичката – „Творческа работилница за еко играчки на бис”. С всички материали, останали от предишните занимания, всеки сам ще може да сътвори нова забавна играчка. Работилницата ще се провежда свободно без водещ.
11:00 до 13:00 ч., малката площадка в ляво над паметника на Васил Левски – Младежка беседа на тревата на тема „Храна за здраве, сила и красота”. Лектор: Петко Политов, преподавател в школата за фитнес C.O.R.F.I.T.
12:00 до 13:00 ч., централната площадка с чешмичката - Състезание за изяждане на най-необичаен плод или зеленчук в парка. Донесете най-необичайния плод или зеленчук, който може да бъде изяден в парка. Целта е родители и деца да се мотивират да се хранят здравословно навън. 3-те най-показателни участия ще получат награди – чанта със свежи плодове и зеленчуци. Водещ: Гргана Кабаиванова, председател на Сдружение „Устойчиво общество”.
12:00 до 14:00 ч., централната площадка с чешмичката – „Работилница за юфка”. Вземете си точилка и се включете в приготвянето на домашна юфка по традиционна рецепта и технология. Водещ: Калинка Георгиева, семейно стопанство от Петрич.
12:00 до 14:00 ч., централната площадка с чешмичката – „Работилница за плодово-ядкови мъфини без печене” подходяща за деца над 3 г. Участниците ще си направят мини-мъфини от сушени и пресни плодове и смлени ядки. Водещ: Божана Михайлова, педагог и веган кулинарист.

Източник: kolonkata.info


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град