покани

Начало | покани | Разходете се по пътя на водата с третото издание на "Воден парк"

Разходете се по пътя на водата с третото издание на "Воден парк"

Аз детето | 2013-09-16

Разходете се по пътя на водата с третото издание на "Воден парк"

По случай празника на София, 17 септември, „Софийска вода“ организира „Воден парк“. Събитието ще се проведе от 11.00 часа в Южния парк на голямата поляна (бившата лятна естрада) в близост до входа на парка откъм бул. „Гоце Делчев“.

Третото поредно издание на „Водния парк“ ще разходи всички посетили го по пътя на питейната вода от високите склонове на Рила до града и обратно към природата. Ще бъде подредена и първата импровизирана фотоизложба, която ще доближи още повече посетителите до дейността на компанията.

Доброволци са подготвили много игри. Децата ще могат да чуят интересни приказки за водата, представени по особено атрактивен и интересен начин от представители на Природонаучния музей.

Пътят на водата ще бъде и нагледно илюстриран с документалния филм „Съживената река“. Той разказва за биоразнообразието и пътя на р. Искър от извора й високо в планината през съоръженията и пречиствателните станции до домовете на гражданите и връщането на пречистената вода обратно в природата след пречиствателната станция в Кубратово.

Вижте още:
Защо водата е толкова необходима и полезна за човека?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град