малък готвач

Начало | малък готвач | Здравословен и вкусен чипс

Здравословен и вкусен чипс

Аз детето | 2015-02-13

Здравословен и вкусен чипс

Обичате ли чипс? Ние също много обичаме, обаче като се замислим колко вредни неща има в този, който се продава, ни се отяжда и почти спряхме да го ядем, докато не открихме тази рецепта за домашен здравословен чипс. Той се приготвя много бързо и лесно, още повече, че ще го направим и в микровълновата. Приготвя се и със съвсем малко съставки, а именно картофи и сол. И както казахме е много по-полезен от купешките.

И така, за нашия чипс ще ви трябват:

  • чиния подходяща за микровълнова
  • хартия за печене
  • сол
  • картофи


Начин на приготвяне:
За първата част ще е добре да помолите някой по-голям за помощ. Картофите трябва да се обелят и да се нарежат на много тънко – с дебелина около 1-2 мм. Точно заради това ще ви е нужна помощ тук, дори ние трудно се справихме с тази задача и имахме нужда от помощник. След като това е направено, всичко остава във вашите ръце.
Постелете чинията с хартия за печене и отгоре наредете нарязаните картофи. Трябва да са само на един слой – не трябва да има един върху друг, няма да се изпекат. След това ги сложете в микровълновата за 3-5 минути. След като времето изтече не ги вадете веднага, за да не се опарите. Оставете ги за две минути да изстинат и тогава ги извадете и ги сложете в купа или друга чиния. Повторете това с всички картофи. Накрая посипете направения чипс с малко сол и това е всичко.

Вече си имате прекрасен и много здравословен чипс, все едно е излязъл от някой фантастичен филм. ;-)

Опитайте още:
Картофи "Соле мио"
Печени картофи със зеленчуци
Картофена рибка



Коментари
4 коментара

Мария Цветкова, 10 г.,

Публикувано на 19.04.2015

Mnogo vkusno se poluchiha

Ина Андреева, 15 г.,

Публикувано на 09.06.2015

На мен ми харесва тази идея много защото чипсовете които се продават магазините са пълни с ваглехидрати и не занеш какво има вътре докато щом си направиш чипса сам знаеш какво си сложил и че не е вредно.

рени , ,

Публикувано на 13.08.2015

До редакцията Може ли да прибавя други подправки

От редакцията: Разбира се, че може.

дима асенова, 12 г.,

Публикувано на 10.09.2015

браво на тези , които са се сетили за тази рецепта. ще я пробвам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град