малък готвач

Начало | малък готвач | Тайната рецепта за закуска на феите

Тайната рецепта за закуска на феите

Аз детето | 2015-03-18

Тайната рецепта за закуска на феите

Знаете ли, че дори феите имат своя любима закуска. Тя изглежда както обикновена, така и необикновена. Всъщност феите много държат на правилото,
че закуската е най-важното хранене за деня и я правят уникална освен на вкус и на външен вид. И ако сега си мислите, че тази рецепта е тайна, ще сте прави, че внася малко магия във времето за закуска също, че е трудна – изобщо не е. Изисква най-обикновени съставки, прави се много лесно, но определено е магическа. Ние я научихме от една много стара книга за феи, на която попаднахме преди известно време. Там се разказва всичко за тези прекрасни същества: къде живеят, какво обичат да правят, както и с какво обичат да се хранят. А сега е време и за рецептата.
 

За нея ще са ви необходими:

  •     маргарин или масло
  •     хляб
  •     сладко или пък течен шоколад
  •     1 чаена чаша пълна с различни и шарени шоколадови пръчици, форми и кокосови стърготини

Приготвя се много лесно:
Нареже хляба на филийки или пък за още по-магическо както често правят феите, поискайте от мама различни формички за сладки и нарежете хляба с тях, става много лесно. Първо режете хляба на филийки, след това поставяте филийките най-добре на дъска за рязане, слагате формичката върху филийката и натискате. След това я махате внимателно, махате и излишните части от хляба и готово. След като сте готови с тази част мажете всяка звездичка, цветенце и всичко, което имате с тънък слой маргарин. Отгоре правите същото и със сладко от любимите ви плодове или течен шоколад и отгоре поръсвате обилно с шоколадови пръчици. Колкото по-цветни и разнообразни са те, толкова по-магическо ще стане.


Това е всичко, опитайте, сигурни сме, че дори феите ще оценят вашите кулинарни умения. Пожелаваме ви приятна закуска и последен съвет от феите: тази рецепта е подходяща и за следобедно похапване, което така обичаме и си подхожда идеално с чай и портокалов сок.
 



Коментари
2 коментара

рени , ,

Публикувано на 30.04.2015

Много е вкусно и сладко!

teodora ivanova, 10 г.,

Публикувано на 09.05.2015

xaresva mi malak gotva4

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град