зоокът

Начало | зоокът | Магаре или зебра, зебра или магаре... Вижте уникалния Зипи!

Магаре или зебра, зебра или магаре... Вижте уникалния Зипи!

Аз детето | 2018-11-09

Магаре или зебра, зебра или магаре... Вижте уникалния Зипи!

Не се чудете и не се питайте какво става! Това, което виждате на снимката е съвсем истинско – нито е плюшена играчка, нито е скулптура, нито е обработена с програма картинка. Това е пухкаво, очарователно животинче на име Зипи и си е съвсем истинско. Както можете да забележите Зипи е и зебра, и магаре едновременно. „Зебгаре“ – така малкият симпатяга вече е известен по целия свят. Той съчетава смешната инатливост и игривост на магаретата и красотата и грациозността на зебрите. При това Зипи дори не е роден в лаборатория, той е роден от любов в съвсем обикновена ферма в Англия. Не са ли животните най-удивителните същества на планетата?

Майката на Зипи се казва Зиги. Тя е 6-годишна зебра, купена за 10 000 британски лири от Германия. Зиги живее във фермата с девет магарета, сред които е и бащата на малкото – Раг. Собственичката на фермата Кристин Търнър разказа, че раждането на Зипи е било голяма изненада, защото въобще не е разбрала, че Зиги е бременна.

„Миналия месец дръпнах пердетата на спалнята си и видях това малко същество да ме гледа. Това беше истински шок. Изтичах надолу по стълбите по пижама, наметнах палтото си и отидох да го видя.“ –разказа Кристин Търнър. „Приличаше на голям чешит и наистина проявява характера си още от първия ден – продължи тя. Зипи е наполовина диво животно и ме бута и рита, леко, но закачливо. След това се втурва нанякъде. Вече малко се поуспокои и ми позволява да го четкам. Зиги е страхотна майка и не го изпуска от очи. Те кръстосват фермата и правят всичко заедно. Раг гледа да стои настрани“.

Раг е на четири години. Връзката му със Зиги е съвсем естествена, нищо не е предизвиквано насила.

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град