игри в дома

Начало | игри в дома | Забавни неща, които можем да правим, когато токът спре

Забавни неща, които можем да правим, когато токът спре

Аз детето | 2014-02-28

Забавни неща, които можем да правим, когато токът спре

Представяте ли си как бихме се забавлявали без ток, почти невъзможно е. Ако няма ток няма телевизор, няма компютър, няма радио, дори таблетите и лаптопите все някога ще се изтощят. Всъщност няма защо да си го представяте, на всеки се е случвало и доста често се е чудил какво може да прави, докато тока дойде отново. Може и да ви се струва, че няма какво много да се прави, но не е така. Попитайте например родителите си какво са правили, когато са спирали тока, когато те са били деца. Убедени сме, че ще ви изредят поне 20 занимания, не само, защото тогава децата не са се интересували чак толкова дали има ток или няма, а и защото са го спирали много по-често от сега. А докато търсите как и кога да зададете този въпрос и за да сте добре подготвени за следващото време без ток, ето и нашите предложения.

1. Винаги, когато няма ток и особено, ако той спре да кажем в 20-21 часа винаги можете да легнете и да спите. Това е чудесна идея, особено ако на другия ден сте на училище и трябва да ставате рано. Така освен, че няма да се чудите какво да правите, ще си легнете доста по-рано и ще си направите една хубава почивка, от която сме сигурни, че повечето от вас имат нужда с тези домашни, часове и допълнителни уроци, които посещавате.

2. Ако не е толкова късно можете да се обадите на приятелите си и да излезете навън – да поиграете в парка или да отидете на кино. Сигурни сме, че те винаги ще се зарадват на такова предложение, особено ако и живеят близо до вас и също нямат електричество.

3. Ако не ви се излиза или пък няма с кой, можете да се съберете със семейството си и да си припомните различни забавни истории, които сте преживели с тях. Или пък да да си разкажете такива, за които другите не знаят. Това на пръв поглед не е кой знае какво, но в днешно време и децата и възрастните са винаги забързани и често нямат много време за разговори.

4. Още едно предложение, когато навън вече е тъмно и вие не сте от най-поспаливите е да запалите свещ, което така или иначе трябва да направите, ако тъмното ви притеснява е да си направите театър на сенките. Ако имате по-малък брат или сестра поканете и него, освен, че ще се забавлявате с него, родители те ви ще бъдат много горди с вас.

5. Можете и просто да седнете или легнете някъде и да помечтаете. Мечтите са много хубаво нещо. Помечтайте как например сте станали известна певица или актьор и кой знае един ден тази мечта може да стане и реалност.

6. Ако все пак не можете да се отделите от новите технологии разгледайте мобилния си телефон, със сигурност ще откриете нови функции, за които не сте и подозирали.

7. Прочетете някоя книга. Какво по-добро от това, освен, че ще свършите нещо, за което всички твърдят, че е полезно, ще се забавлявате много. Накрая дори няма да усетите кога е минало времето и тока е дошъл. А сме и почти сигурни, че дори след като дойде вие пак ще продължите да четете, защото ще е много интересно и няма да можете да оставите книгата.

8. Опитайте се да напишете приказка. Това е същото като четенето на книга, освен, че така ще разберете дали имате писателски талант и кой знае може да се окаже, че сте много добри. Но и да не сте чак толкова, след като тока дойде пак бихте могли да ни я изпратите, ние да я публикуваме и да се фукате пред приятелите си след това. ;-)

9. Поиграйте си с домашния си любимец – независимо дали е куче, котка, птичка, хамстер или нещо друго с него ще се позабавлявате. А той от своя страна ще бъде очарован от вниманието, което му обръщате и никога няма да забрави този ден.

10. Нарисувайте нещо, и то е същото като четенето. Ще се забавлявате и можете да откриете скрития си талант.

11. Ако мама или татко реши да отиде до магазина, отидете с него. Освен, че ще прекарате време заедно и ще им помогнете, може и да ви купят нещо, което обичате.

12. Опитайте се да научите някое стихотворение. Освен, че така времето без ток ще мине по-бързо ще извлечете и някои ползи – ще размърдате мозъка си и дори може да впечатлите учителката.

13. Хапнете малко шоколад, освен, че е много вкусен, той дава и енергия, с която лесно ще измислите хиляди забавни неща.

А вие какво обикновено правите като няма ток? Ще се радваме да споделите с нас в коментарите и да допълните списъка с още интересни съвети.

Снимка: sxc.huКоментари
19 коментара

sonq aleksandrova, 9 г.,

Публикувано на 28.02.2014

mnogo e dlga i skucna

evgeniq kenderova, 9 г.,

Публикувано на 28.02.2014

mnogo e skucna

sonq aleksandrova, 10 г.,

Публикувано на 28.02.2014

mnogo e golamo tova stix4e

qnko kenderova, 6 г.,

Публикувано на 28.02.2014

dobrede tova 6egalie

Десислава Джахова, 15 г.,

Публикувано на 05.03.2014

много е забавен този сайт

Gargina Iordanova, 37 г.,

Публикувано на 06.03.2014

Az imam 2 malki deca koito mnogo im haresva kogato tokyt spre.Te sa 3-4 godishni.Obichat da lovqt duhove s fenerchitata.Mnogo sa sladki.

sonq , ,

Публикувано на 20.03.2014

mnogo e dlga i skucna

хана петкова, 12 г.,

Публикувано на 01.05.2014

играем и ще ви питам ако е тъмно как да чета да пиша да рисувам

Вики Велчева, 10 г.,

Публикувано на 10.05.2014

Хана, и аз това исках да попитам! Към редакторите: "Ако е късно и тъмно как ще рисуваме или четем книжка? Тази идея е добра, защото ще чета или ще рисувам, но няма да мога да виждам какво по-точно

деница неделчева, 11 г.,

Публикувано на 23.05.2014

Аз и моята приятелка ,когато спре тока взимаме един скелет който свети в тъмното ,разделяме го на части. Едната от нас взема парчетата и ги скрива на най-различни места в стаята.Другата не гледа. После тя започва да търси частите. Като ги открие тя започва да ги крие и другата търси.

ivo , ,

Публикувано на 06.07.2014

много тъпи неща.и как ще четем или пишем на тъмно? има други по интересни неща за правене когато токът спре.например да играем на лаптопите,таблетити или смартфоните защото не им е нужен ток за да играем на тях,просто трябва да са зередени добре

madlen pavlova, 10 г.,

Публикувано на 12.08.2014

До редакцията;На тъмно как се чете.

stoqn velinovv, 6 г.,

Публикувано на 16.08.2014

mnogo e glypavo

александра , 11 г.,

Публикувано на 24.02.2015

Вики,ако имаш тъчскриин телефон си изтегли електронна книга.

маги стоянова, 11 г.,

Публикувано на 13.06.2015

Чете се на тъмно със свещи!!!Толкова ли не можете да се сетите бе хора!!!

Лилиана Ненчева, 11 г.,

Публикувано на 27.12.2015

Аз се страхувам от тъмното и когато не сме запалили свещ пищя ,а когато има запалена свещ рисувам с другата си ръка

гергана митевска, 9 г.,

Публикувано на 20.03.2016

до маги стоянова : Напълно съм съгласна с теб!!! не искам да обиждам другите, но наистина как не можахте да се сетите- първото нещо което правиш когато ти спре тока е да запалиш една свещ за да можеш да видиш къде си ти?! до редакцията: Много благодаря за идеите! :)

Raya Tomova, 10 г.,

Публикувано на 11.08.2016

Аз си играя сякаш съм в къща на ужасите

Raq Valentinova, 11 г.,

Публикувано на 12.07.2020

Аз и книга???Няма да стане

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град