новини детски

Начало | новини детски | „Забавлявай се активно“ събира шуменските деца цяло лято

„Забавлявай се активно“ събира шуменските деца цяло лято

Аз детето | 2016-08-01

„Забавлявай се активно“ събира шуменските деца цяло лято

За десета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ предлага на своите малки читатели интересно, вълнуващо лято в ателиетата и клубовете на Детска лятна работилница за изкуство. Под наслов „Забавлявай се активно“. Детски отдел на библиотеката организира за малките и по-големи шуменчета четири клуба и пет ателиета.

От 1 до 12 август, отново от 10.00 до 12.00 ч., Детски отдел на библиотеката предлага на своите читатели занимания в приложното ателие „Магия от хартия“, в което под ръководството на педагога Даниела Николова ще усвоят техниките на изкуствата оригами и квилинг и ще изработват декоративни изделия от хартия. Част от августовските творчески занимания за деца в библиотеката е и ателието „Театрално-музикална работилница“ под ръководството на педагога Светла Попова. Ателието предлага занимания в областта на сценичните изкуства в периода от 1 до 31 август, от 10.00 до 12.00 ч., и ще приключи с представянето на музикално-театрална пиеска.

Записванията за летните детски клубове и ателиета се осъществяват на място в Детски отдел на библиотеката срещу читателска карта.

Извън Детската работилница за изкуство Детски отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ и Сдружение с нестопанска цел „Мисия Култура“ организират и лятна следобедна занималня за деца от предучилищна и начална училищна степен. Заниманията започнаха на 13 юни и ще продължат до 30 август, всеки делничен ден, от 13.00 до 17.00 ч.

Цената на дневно посещение за дете е 4 лв.

Занималнята ще води педагогът Галина Кънева, като в занятията са предвидени спортни и образователни игри, творчески приложни занимания, запознаване с автори и интересни детски текстове, занимателни игри на открито и други.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град