новини детски

Начало | новини детски | За девета поредна година деца и младежи ще бъдат „Различни, но заедно“ на една сцена

За девета поредна година деца и младежи ще бъдат „Различни, но заедно“ на една сцена

Аз детето | 2017-03-31

За девета поредна година деца и младежи ще бъдат „Различни, но заедно“ на една сцена

За девета поредна година Арт Център „Кърнолски“ и Синдикатът на българските учители организират на 5 април благотворителния концерт-церемония „Различни, но заедно“, който събира деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание, социален статус и различни потребности, които пеят и танцуват заедно на една сцена. В рамките на концерта от Арт център „Кърнолски“ връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ за принос към развитието на изкуството, културата, образованието, науката и спорта за деца и младежи. Инициативата „Различни, но заедно“ е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е първи носител на „Сърцето на София“.

Събитието е част от Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“. Концертът-церемония се провежда с подкрепата на Столична община, Военна академия „Г. С. Раковски“, Община „Оборище“ и със съдействието на издателска група „Анубис-Булвест“, издателство „Изкуства“, фирма „Трим“.

Концертът е на 5 април, сряда, от 19:00 часа в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г. С. Раковски“. Музикален домакин на събитието е Вокална студия „Дъга“. Сред отличените през предишни години личности с наградите „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“ са Силви Вартан, Стефан Данаилов, Михаил Белчев, сдружение „Рето Надежда“.

В тазгодишното издание със свои изпълнения ще участват Хор „Космически гласове“, Хайгашот Агасян, солисти и възпитаниците на Вокална студия „Дъга“,, Студио за модерен танц G, Тодор Георгиев – Toshey, Танцова школа MovinArt, Балетна и танцова школа „Ка денс“, „Дани Денс Студио“, Ансамбъл „Росна китка“, Ансамбъл „Здравец“, Вокална група „Усмивка“ при училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“, Група за танци „Импулс“ при Специалното училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“.

Като официални гости на събитието са поканени Столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието проф. Николай Денков, министърът на културата Рашко Младенов, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, директорът на Италианския културен институт Луиджина Педи, директорът на Руския културно-информационен център Павел Журавльов, началникът на Регионално управление на образованието София-град Ваня Кастрева, директорът на дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева, кметът на Община „Оборище“ Васил Цолов и други.

Медийни партньори на „Различни, но заедно“ са Българска национална телевизия, Списание Осем, сайтът Peika.bg, сайтът Az-deteto.bg, Радио FM+, БТА, БНР, вестник „Учителско дело“.

Снимки: Арт Център „Кърнолски“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град