покани

Начало | покани | За 24 май в Стара Загора – празничен концерт с цветното заглавие  „Пролетна дъга“

За 24 май в Стара Загора – празничен концерт с цветното заглавие  „Пролетна дъга“

Аз детето | 2021-05-23

За 24 май в Стара Загора – празничен концерт с цветното заглавие  „Пролетна дъга“

На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, най-малките членове на Старозагорската опера – децата от подготвителната и от вокалната групи на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ ще представят самостоятелен празничен концерт с цветното заглавие „Пролетна дъга“.

От сцената на Държавна опера Стара Загора, в 18 часа малките артисти ще поздравят публиката с „Репетиция за концерт“ от В. А. Моцарт и песните от Маргарита Шоселова – „Дъгата“, „Капитански бивалици-небивалици“, „Приятелството“, „Жабче Жабуранче“, „Бръмбазък“, „Плодове и зеленчуци“, „Пролетно е“, а публиката ще има възможността да пее заедно с тях. „Подготовката за концерта тече още от месец февруари – споделя ръководителката на студията Йова Петкова, – като с нея първоначално се бяха заели Маргарита Шоселова и Инна Андреева – вокалните педагози на студията. Поради боледуване на Маргарита Шоселова и задължителните противоепидемични мерки се наложи да се прекратят присъствените репетиции.

От средата на април децата работят с нов ръководител – Боряна Петрова. Въпреки краткото време, с което разполагат, талантливите ни деца са много ентусиазирани и амбицирани и с нетърпение очакват на 24 май да представят най-после своя празничен концерт, който със сигурност ще стопли сърцата на нашата публика.“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град