малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусни неделни целувки

Вкусни неделни целувки

Аз детето | 2014-07-20

Вкусни неделни целувки

Обичате ли целувки? Сещате се какво са това нали? Онези малки пухкави сладки, които не съдържат нищо друго освен яйца, захар и малко сладки подправки. А какво ще кажете, не е ли неделя най-подходящото време да си сготвите нещо лесно и толкова сладко. Ако и вие мислите като нас, нека да започваме.

Ще ви трябват:

  • 1 чаена чаша захар;
  • щипка ванилия (по желание);
  • 4 яйца (само белтъка);
  • хартия за печене;
  • малко брашно.


Нека да готвим:
В суха дълбока купа сложете и 4-те белтъци от яйцата. Най-лесният начин по който можете да разделите белтъците от жълтъците и следният: слагате едната си ръка над купата, с другата счупвате яйцето над ръката си и леко разтваряте пръстите. Така през тях ще изчете само белтъкът, а жълтъкът ще остане в ръката ви. След като сте направили това започнете да бъркате белтъците. По-лесно ще стане ако извикате възрастен на помощ и заедно с него ги разбъркате с миксер. Малко след като се започнали да бъркате добавяте и захарта на малки порции или казано иначе постепенно. След това добавяте и ванилията. Така бъркате докато захарта не се разтвори напълно, като ви съветваме да имате търпение, защото това отнема от 10 до 30 минути. Но няма как това е основната част от рецептата. Ако сте направили всичко правилно накрая трябва да получите гъста и лепкава маса.

След като сте готови с тази част постелете на дъното на дава хартията за печене и я посипете с брашно, така че да има по цялата хартия. След това напълнете шприц със сместа за целувките. Ако пък нямате такъв, просто напълнете един найлонов плик, завършете го хубаво и отрежете мъничко от края на плика, за да може сместа да изтича от там. След това изстискайте малки топчета върху тавата, като е добре да има разстояние между тях. А за още по-лесно просто използвайте лъжица, загребвате малко от сместа, поставяте я върху хартията и това е всичко.

След това сложете тава във фурната и я пуснете на 120 градуса и изчакайте час и половина да се изпекат сладките целувки. След като мине това време помолете някой възрастен да ги извади от фурната и ги оставете да изстинат. След като са напълно изстинали поставете ги в чиния и можете да им се насладите.



Коментари
1 коментар

mariq albud, 9 г.,

Публикувано на 11.10.2014

sladko

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град