малък готвач

Начало | малък готвач | Свеж пролетен ягодово-сметанов крем

Свеж пролетен ягодово-сметанов крем

Аз детето | 2014-03-19

Свеж пролетен ягодово-сметанов крем

Утре официално при нас ще се настани любимият ни сезон пролетта! Затова тази седмица сме в "пролетно" настроение. Времето навън също е такова, а храната ни също става някак си по-пролетна, ако може така да се изразим. Изглежда някак си по-свежа, като времето навън. И в този дух, ето един свеж десерт от нас.

Необходими продукти:

  • ягоди
  • заквасена сметана
  • 1 супена лъжица захар
  • кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
Измийте добре ягодите и ги пасирайте. Ако не сте сигурни, че можете да направите това помолете някой възрастен да ви помогне с тази част, за да не стане нещо непредвидено. След това към пасираните ягоди прибавете сметаната, захарта и кокосовите стърготини. Разбъркайте хубаво, така че всичко да се смеси добре. Бъркайте поне 5 минути. След това опитайте крема, ако не ви се струва достатъчно сладък добавете още захар и бъркайте отново. А ако вкусът ви харесва, значи остава за го сипете в подходящи чаши или десертни купички.

За още по-весело и пролетно настроение можете и да го украсите. На нашия крем сме направили украса-коте. Тя се прави по следния начин. След като изсипете крема в купичката, го загладете отгоре с лъжица. Вземете две бисквити – най-добре от тези, на които казват котешки език и ги сложете в горната част на крема от двете страни. Това са ушите на котето. За очи и нос можете да използвате ягодки или пък бонбони или бонбони и ягодки. В нашия случай сме използвали ягода и шоколадови бонбони. Ягодата е носът, а бонбоните – очите. За уста сме използвали половин бисквитка, а за мустаци – четири парченца киви, разположени от двете страни на крема.

Ако тази украса не ви харесва можете да измислите и своя. Например пролетни цветя. За тях ще ви трябват само шоколадови шарени пръчици. С помощта на върха на дръжката на лъжица слагате кръгче от сметаната, която сте използвали и за крема. Това ще е тичинката на цветето, около него подреждане шарени шоколадови пръчици в кръгче и готово. Имате украса с пролетни цветя. А ако пък просто ви се хапва нещо свежо веднага, не е нужно да правите украса, кремът пак ще си е вкусен.

Опитайте още:
Крем "Коко"
Лесен шоколадов крем
Крем от кисело мляко
Да украсим кремчета
 



Коментари
1 коментар

мадлен павлова, 9 г.,

Публикувано на 12.06.2014

До редакцията ; Може ли други животни от плодове?А може ли със зеленчуци или бонбони и шоколад?

От редакцията: Може всичко, което ти харесва.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град