малък готвач

Начало | малък готвач | Весели сандвичи направете и закуската си подсладете!

Весели сандвичи направете и закуската си подсладете!

Аз детето | 2021-07-15

Весели сандвичи направете и закуската си подсладете!

Какво ще кажете на следващата си закуска или следобедно похапване да изядете една вкусна маймунка, сладко бухалче, апетитно лисиче или интересна мечка. Спокойно, няма да ходите в гората, нито пък ще използвате някаква шантава кулинарна техника. Ще си направите просто едни сандвичи, които обаче хич няма да са толкова прости. Те ще бъдат сладки, но въпреки това са идеални за закуска – красиви и съдържат полезни плодове. За един интересен и весел старт на деня весели сандвичи си направете и закуската си подсладете. Ще ви покажем как една обикновена филийка хляб може да стане красива и весела само с малко въображение. Ние сме измислили как да направим 4 сандвича, които да приличат на няколко животинки. Но ако вие измислите и други, ще се радваме да ги споделите с нас!

Сега ето и необходимите продукти:

  • 4 филийки хляб
  • фъстъчено масло
  • крема сирене или пък топено сирене
  • 1 бадем
  • шепа боровинки
  • 3-4 ягоди
  • 1 банан
  • малко течен шоколад

Как точно се правят ли? Толкова е лесно!

За по-вкусно ние решихме леко да препечем филийките, но вие можете и да не го правите ако не ви харесва така или не можете. След това обелете банана и го нарежете на кръгчета, ягодите измийте добре и също нарежете на филийки. Тук можете да помолите и някого за помощ – за възрастните това е фасулска работа, а може и да ви препече филийките. Измийте и боровинките и можете да започвате да правите веселите сандвичи.

За да направите бухалче просто намажете филийката с крема сирене или топено сирене. След това в най-горната ѝ част поставете две кръгчета банан, върху тях намажете още мъничко крема сирене и по средата на всяко поставете по една боровинка. Между тях поставете цял бадем, а под него покрийте цялата филия с резенчета ягоди. Това е – вижте какво хубаво бухалче става. А пък колко е вкусно!

За интересна лисичка намажете горната част на филийката с фъстъчено масло, а останалата отново с крема сирене. След това на върха от двете страни поставете две резенчета ягоди – така че да се подават малко от филийката. Малко по-надолу от двете ѝ страни поставете две кръгчета банан, пак ги намажете с малко фъстъчено масло и на всяко поставете по една боровинка. Една боровинка поставете и в долната част по средата на хляба. Готово е!

За интересно меченце мажете цялата филийка с фъстъчено масло или течен шоколад. След това от двете страни отгоре поставете две кръгчета банан. Едно кръгче поставете и по средата на хляба. Върху него поставете една боровинка, както и отгоре от двете страни. Сладко е, нали? И буквално и преносно!

За готината маймунка пък намажете цялата филийка с течен шоколад или фъстъчено масло. След което поставете две боровинки горе на филийката. Отстрани поставете две кръгчета банан, както и под боровинките. Готови сте!

Вижте каква весела закуска стана! Тези сандвичи идеално си вървят и с чай или топло прясно мляко! Много вкусна закуска!

Имаме още няколко интересни рецепти за сандвичи:
За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври



Коментари
1 коментар

Иван Иванов Иванов , 63 г.,

Публикувано на 03.10.2022

Много хубави сандвичи

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град