приказки от деца

Начало | приказки от деца | Великата награда

Великата награда

Шаска Ръджова | 2013-09-30

Имало едно време един град. В него всяка година, през есента, имало предизвикателства. Било им много весело. В тези предизвикателства имало три прозрачни сандъка. Три момичета са по бански и влизат в прозрачните сандъци. На всяка вътре хвърляли различни животни.
На първото момиче хвърлили жаби.
– Ааааа! Това е гадно. Точно жаби ли ми се паднаха. – викнала първата.
Но изведнъж една жаба целунала девойката и се превърнала в принц. Такава била наградата на първата девойка. После тя излязла от сандъка с красив принц.
Втората влязла, но на нея били насекоми – хлебарки, но повече от хиляда насекоми.
– Страхотно! Много обичам насекомите. – казала втората девойка .
Тя се сприятелила с хлебарките станали големи приятели, а била затворена само за 15 минути. И изведнъж хлебарките се превърнали в пари. И втората девойка излязла от сандъка с пари.
Хората казвали, че в третия ковчег има най-страшни животни.
И третата девойка влязла , но какво да види на нея се паднали малки змийчета . Едното се доближило до девойката и казало да си намисли три желания. Първото желание на девойката било да има къща с хубава градина с невероятни цветове. Второто желание е да има училище в нейният град и сега децата да започнат ваканция, вместо в лятото. А третото желание било да има златни ябълки в градината и сребърна река, в която да се къпят хората.

Хората всеки ден ходели на гости на третата девойка , къпели се в реката и яли ябълки. Но изведнъж се появила една мрачна девойка , която също участвала , но не спечелила нищо, на нея се били паднали малки таралежи и тя ги убила. Когато не получила награда се ядосала и почна да отмъщава на третото момиче. Тя намерила змийчето, което и каза да си намисли три желания и го убила и всичкото богатство на момичето изчезнало. Тя разбрала за мрачното момиче и решила да си върне всичко. Когато седяла на една пейка един старец седнал до нея и изведнъж заваляло дъжд , но тя била толкова замислена за това което има , как можала да го изгуби.
– Момиче знам за твоето нещастие знам как всичко да си върнеш. – казал стареца.
– Как моля те кажи ми как да си върна всичко? – попитало любопитно момичето.
– Ще трябва да отидеш до небесното царство. – отговорил стареца.
И изведнъж стареца изчезнал.

Момичето се запътило към небесното царство. Трябвало само да намери душата на малкото змийче. Тя търсила и най-накрая го намерила – лежало под едно дърво. Момичето било уплашено и не знаело какво да прави и го целунало. Изведнъж се събудили в прекрасната къща на момичето, а змийчето се превърнало в невероятен принц. И така разбрали, че когато момичето е целунало змийчето мрачната девойка се самоунищожила … И така заживели дълго и щастливо.

Участва в конкурса "Литературен тетрис".



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град