новини детски

Начало | новини детски | Варна с „Улица на готвачите“: храна, музика и забавления за малки и големи

Варна с „Улица на готвачите“: храна, музика и забавления за малки и големи

Аз детето | 2021-04-24

Варна с  „Улица на готвачите“: храна, музика и забавления за малки и големи

С „Улица на готвачите“ вече могат да се похвалят във Варна. Инициативата се провежда за поредна година в морската ни столица и освен хубава храна, специалната улица е място за музика, култура и събития за цялото семейство, пишат от Bulgaria ON AIR. Как се е произвеждала храната в миналото и защо е важно да се храним здравословно? Тези уроци дадоха Ваня и Катя в кулинарната работилница за деца, която беше част от инициативата „Улица на готвачите“. „Да научат и да разпознават четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън и как те да ги разпознават в природата“, каза Ваня. Децата можеха сами да усетят елементите като докоснаха почвата, усетиха полъха на вятъра, топлината от огъня и магията на водата.

„Улицата на готвачите“ е поредното предизвикателство за варненци, които могат да опитат от традиционната и екзотична кухня. „Стартирахме група ентусиасти, фермери, дизайнери готвачи, за да направим нещо различно. Да не е само манджа. Идеята беше всеки участник да бъде подбиран, да има нещо различно, да даде на самата улица. Но да е нещо различно. Имаме всеки път 40-50% нови участници“, посочи организаторът Филип Спасов.

На улицата на готвачите има и благотворителни щандове. Инициативата продължава до 25 април. А навръх Цветница ще отвори работилница за боядисване на великденски яйца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град