новини детски

Начало | новини детски | Вълшебна нощ на Хари Потър в Русенската библиотека

Вълшебна нощ на Хари Потър в Русенската библиотека

Аз детето | 2015-02-05

Вълшебна нощ на Хари Потър в Русенската библиотека

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва в първата международна Нощ на Хари Потър (Harry Potter Book Night). Инициатор на събитието е британско издателство, което публикува всички книги на известната писателка Джоан Роулинг за Хари Потър.
Освен във Великобритания, различни инициативи, посветни на малкия магьосник, ще има и в много други държави. Над 7  000 са подадените заявки за участие в инициативата, една от които е тази на Русенската библиотека.

На 5 февруари от 18.00 часа в Детския отдел на Русенската библиотека ще се проведе Вечер на Хари Потър – едно приключение в света на най-известния малък магьосник! Целта на организаторите е да насърчат четенето сред децата и да популяризират книгите за Хари Потър, които печелят все повече почитатели в цял свят.
Участниците в събитието ще се състезават по отбори, като отговарят на въпроси и се включат в образователни игри, решаването на забавни задачи, свързани със съдържанието на книгите за Хари  Потър, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Всички, които обичат да рисуват, имат възможност да се включат в събитието като донесат свои илюстрации на героите на Джоан Роулинг. Почитателите на Хари Потър могат да се облекат в подходящи за вечерта костюми, най-добрите от които ще бъдат отличени с награди.

Поредицата книги за Хари Потър е сред най- успешните в света. От излизането на първата от седемте книги през 1997 г. са продадени между 400 и 450 милиона копия в цял свят. Фентъзи романите са преведени на 73 езика. Изключително високи приходи регистрират и екранизацииите на творбите на Джоан Роулинг.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град