любопитно

Начало | любопитно | Вълнуващият телескоп

Вълнуващият телескоп

Наталия Георгиева | 2015-08-31

Вълнуващият телескоп

Лятото е най-хубавия сезон за мен. През него грее повече слънце, в дълга ваканция сме, а най-хубавото е, че ходим на море.
Всяко лято ми се случват безброи хубави неща, но това лято е най-незабравимото за мен. Засега.

Защо ли? Заради телескопа.

Тази година ходихме на море в Ахтопол и си прекарахме чудесно. Обаче най-невероятното ми приключение беше, когато гледах през истински, професионален, голям телескоп.

А денят започна както обикновенно – закусвахме, ходихме на плаж „Силистар”, обядвахме, почивахме си. Беше към осем часа вечерта , когато с мама, тати и сестра ми се разхождахме из центъра. Очарователна красота! Навсякъде светеха разноцветни лампички. Разминавахме се  с  хора от всички крайща на България, както и доста чужденци.

Както се оглеждах изведнъж видях нещо, което ме зарадва изключително много. И привлече изцяло вниманието ми. Телескоп!
Аз отдавна мечтая да имама телескоп и да наблюдавам нощем небето.

Преди две години ми купиха от София за рожденния ми ден, но се оказа дефектен. Бях много разочарована.Но мечтата ми да наблюдавам звездите остана.

Сега си спестявам пари, за да си купя нов телескоп. Затова ли се зарадвах толкова много или защото телескопът беше голям и красив? Не бях виждала такъв!Гледах доста време планетата Сатурн и не забелязах изнервените туристи, които чакаха реда си. Знаете ли ,че Сатурн е втората по големина планета в нашата Слънчева система и има повече от петдесет Луни?

Впечатляващо , нали?

Телескопът беше в бял и черен цвят – чудно хубав!Самата планета също беше красива!Космосът беше тъмен, а Сатурн  светеше в него като единствена звезда.

Невероятно приключение!

Защо ли?

Защото за мен бе неочаквано, единствено, различно , необикновенно и вълнуващо!

Както другите деца и аз бях чела в енциклопедиите за Космоса и планетите. Но да видиш далечна планета с телескоп за мен беше специално изживяване !Сигурна съм, че няма никога да го забравя! Беше невероятно!

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град